Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Korhosesta Pirelli Star Driver

22.11.2011 / Jukka Korhosesta Pirelli Star Driver

Jukka Korhonen_Pirelli Star Driver 2011 (kuva: Jakob Ebrey)

Jukka Korhosen menestyksekäs kilpailukausi rallien osalta päättyi SM-pronssimitaliin, minkä jälkeen nilsiäläinen ralliautoilija alkoi valmistautua Englannissa ajettuun Pirelli Shoot Out -finaaliin. Tämä finaali sujuikin Korhoselta hienosti, kun viime viikolla suoritettujen testien jälkeen hän sai viikonloppuna tiedon Pirelli Star Driver -voitostaan.

Palkinto on varsin merkittävä taloudellisesti, kun voittaja saa ilmaisen kuljettajasopimuksen Britannian rallisarjaan ensi kaudelle.
"Erittäin hieno palkinto, jonka voittaminen tuli pienenä yllätyksenä. Tiesin toki, että viime viikon testit sujuivat hyvin, mutta silti tämä oli positiivinen yllätys", Korhonen myönsi.

Kilpailun valitsijaraadissa oli sellaisia nimiä kuin moninkertaiset brittisarjan mestarit Jimmy McRae ja Gwyndaf Evans sekä Petter Solbergin kartanlukija Chris Patterson.

"Edellisinä vuosina Pirelli Star Driver -palkinnon on aina voittanut britti tai irlantilainen, joten siinäkin mielessä tämä on kova juttu. "

Tämän vuoden finaalissa oli mukana Korhosen lisäksi yksi kuljettaja Virosta sekä neljä kuskia Britanniasta. Kilpailijat ansaitsivat finaalipaikkansa rallikauden kuluessa, kun jokaisessa brittisarjan osakilpailussa valittiin kilpailun suurin säväyttäjä eli Star Driver.

Jukka Korhonen ansaitsi paikkansa finaaliin voittamalla R2-luokan keväällä ajetussa osakilpailussa, joka oli hänen uransa ensimmäinen ralli Suomen rajojen ulkopuolella.
"Olemme oman tiimini kanssa tehneet osuneita valintoja, koska yksityiskuskilla on yleensä käytössä rajallinen budjetti. Englantiin lähteminen silloin puoli vuotta sitten osoittautui huippujutuksi."

"Palkinto antaa minulle sellaisen semi-tallikuskin aseman, kun kaikki kulut maksetaan Pirellin rengastehtaan toimesta. On hienoa päästä ensi kaudella valmiiseen pöytään brittisarjan osalta, jolloin kalustonani on Skodan R2-kilpuri."

"Tulevasta kilpailukaudesta muodostuu minulle tiivis, kun parhaillaan selvittelemme ralliohjelmaa muiden kisojen osalta", Korhonen kertoi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa