Joni Nikko avauspätkän nopein

13.07.2012 / Joni Nikko avauspätkän nopein

Ralli SM -sarjan 5/7 osakisa SM O.K. Auto -ralli alkoi tänään perjantaina Kouvolassa. Illan aikana ajettiin vain yksi erikoiskoe Tykkimäen rallicross-radalla. Kilometrin mittaisella erikoiskokeella nopeimman ajan kirjautti Laihian Joni Nikko, joka yhden sekunnin kymmenyksen erolla jätti sekä kaikki SM-osakisat tänä vuonna voittaneen Esapekka Lapin että sarjapisteissä kakkosena olevan Juha Salon taakseen.
"Yllättävän liukasta oli, yhdessä mutkassa meni vähän liikaa leveäksi", kuvaili Lappi suoritustaan.

Nikko hämmästeli hyvää aikaansa, sillä mies kertoi valmistautumisen kisaan jääneen aika kehnoksi.
"Näköjään pystyin silti rentoon suoritukseen, ja hyvä aikahan siitä tuli", sanoi Nikko.

Espoolainen Riku Tahko oli Tykkimäellä neljäs, 0,2 sekuntia Nikkoa perässä ja sekunnin kymmenys kertyi eroa viidenneksi ajaneeseen Kuusamon UA:ta edustavaan Jari Kihlmaniin. Avauspätkällä kymmenenneksi ajoivat samalla ajalla Mikko Lehessaari ja Kari Ali-Rantala.

Kaksivetoisten kisa on koko kauden ajan ollut todella tiukkaa sekuntitaistoa. Sama tahti jatkui tänäänkin, sillä täsmälleen samaan aikaan pysähtyi kello SM2-luokassa ajavalle Ville Hautamäelle sekä pienimmän kaksivetoluokan kuljettajalle Henri Haapamäelle. Jukka Korhonen oli kaksivetoisten kolmas häviten pohja-ajasta 0,4 sekuntia. Kristian Kiviniemi hävisi Korhoselle 0,3 sekuntia. Kalle Pinomäki oli viides, eroa kärkeen kertyi peräti 1,4 sekuntia.
"Lähtö epäonnistui meiltä täysin, huomenna paikataan sitten tilanne", myönsi Pinomäki yötauolle tullessaan.
Kaksivetoisten SM-johdossa oleva Joonas Lindroos jäi 1,6 sekuntia pohja-ajasta, muttei ollut lainkaan huolissaan tilanteesta.
"Ihan rauhassa tultiin, huomenna kisa vasta tosissaan alkaa", jutteli Lindroos.

Kouvolan SM O.K. Auto -ralli jatkuu huomenna lauantaina kello 9.00, jolloin kilpailijat starttaavat metsäerikoiskokeille. Reitti koostuu neljästä erikoiskokeesta, jotka ajetaan kahteen kertaan ja joille pituutta kertyy vajaat 90 km. Huoltotauolle kilpailijat tulevat noin kello 12.30 ja maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan noin kello 16.30.