Juha Salo vaihtaa Walesin Japaniin

14.08.2012 / Juha Salo vaihtaa Walesin Japaniin

Jyväskylässä kolmanneksi Proton Motorsportin S2000-autolla ajaneen Juha Salon kilpailuohjelmassa oli seuraavaksi suunniteltuna osallistuminen saman tiimin kalustolla syyskuun puolivälissä ajettavaan Walesin MM-ralliin. Britannian sijaan Salo suuntaa silloin yhdessä kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa Japaniin Aasia-Tyynenmeren rallisarjan viidenteen osakilpailuun, jossa kaksikon kilpa-autona on niin ikään Proton Satria Neo S2000. Salo osallistuu tehdastiimissä myös APRC:n päättävään Kiinan ralliin lokakuun lopussa.
- PG (Andersson) voitti SWRC:n Jyväskylässä ja on nyt pistejohdossa. On luonnollista, että tiimi haluaa ajattaa PG:tä myös Walesissa, jotta hänellä olisi mahdollisuus taistella sarjan mestaruudesta, Salo valottaa.
- En koe tekeväni juurikaan huonompaa sopimusta näin, vaan ehkä oman jatkoni kannalta on järkevämpikin ajaa Protonilla nämä kaksi kilpailua Japanissa ja Kiinassa Walesin sijaan, Juha jatkaa.

Proton on ollut menestyksekäs myös Aasia-Tyynenmeren sarjassa, sillä Alister McRae voitti merkin kotikilpailun Malesiassa heinäkuussa. Salo ja McRae kilpailevat Proton Motorsportin väreissä, kun kolmipäiväinen Rally Hokkaido käynnistyy 14. syyskuuta.