Joonas Lindroos kaksivetoisten johdossa

18.08.2012 / Joonas Lindroos kaksivetoisten johdossa

Joonas Lindroosilla on sen verran reilu pistejohto, ettei ihan älyttömään hurjasteluun ole tarvetta. Vähempikin riittäisi jo mestaruuteen. Mies on kuitenkin tavoilleen uskollinen ja nappaa pohja-aikoja siten, että vain sarjan ulkopuolinen Marko Mänty on pystynyt samaan vauhtiin. Mänty muistetaan jo aiemmilta Ralli SM -kausiltaan kovaksi menijäksi erityisesti nopeilla teillä, ja niin on täälläkin. Lindroos ja Mänty pysäyttivät kellon ykkösellä täsmälleen samaan aikaan. Kakkosella Lindroos jo "repäisi eroa", peräti 0,2 sekuntia Mänty joutui taipumaan.

Ville Hautamäki oli molemmilla ajetuilla erikoiskokeella kolmanneksi nopein, mutta eroa kertyi kärkikaksikkoon. Ensimmäisellä ero oli 7,9 sekuntia ja jälkimmäisellä 13,2 sekuntia. Mies ei tauolla oikein tyytyväiseltä vaikuttanut, kommentti oli tuttua Hautamäkeä.
"Ei vain pääse kovempaa, mutta ei näin paljon saisi jäädä..."

Pienimmän SM3-luokan autolla ajava Anders Amberg on tässä vaiheessa neljäntenä. Eroa Hautamäkeen on kertynyt vain vajaa neljä sekuntia. Ambergin tavoitteena ennen kisaa olikin Hautamäen voittaminen, kaikki on siis vielä mahdollista.
Henri Haapamäki on SM3-luokan toiseksi nopein kuljettaja. Yleiskisassa sijoitus on kuudes, mutta eroa luokkajohtaja Ambergiin on noin 26 sekuntia.

"Ambergin vauhtiin en kyllä näköjään kerkiä, mutta muuten on mennyt ihan hyvin", tuumasi nuori Haapamäki.
Risto Immonen on kolmosluokan kolmantena, eroa Haapamäen toiseen sijaan on vajaat viisi sekuntia.

Näiden ja muidenkin kuljettajien kommentteja voit lukea lisää facebook-sivultamme rallism.