Jussi Vainionpäälle kauden toinen osakisavoitto

25.02.2013 / Jussi Vainionpäälle kauden toinen osakisavoitto

Mikkelissä ajettiin 22.- 23.2 SM-sarjan toinen osakilpailu. Vaakuna-Rallista Vainionpää kahmaisi toisen osakilpailu voittonsa. Ensimmäisenä kilpailu päivänä ajettiin nuotituksen jälkeen kaksi erikoiskoetta. Ensimmäinen erikoiskokeista oli noin 15 km pitkä metsä EK ja toinen raviradalla ajettava 2,2 km yleisö EK. Näillä erikoiskokeilla Vainionpää ei onnistunut kartanlukija Juntusen kanssa odotetusti, vaan jäi keulassa ajavaan Karttuseen 19,8 sekuntia. Tämä riitti luokan viidenteen sijaan. Kartanlukija Juntusen mukaan kaksikko ei perjantaina löytänyt odotettua ajorytmiä.

Seuraavaan päivään lähdettiin ajamaan voitonjanoisesti. Edessä oli kuudesta erikoiskokeesta vielä neljä, joten voittoon oli mahdollisuus. Ajo alkoi sujua aamusta alkaen nousujohteisesti. Kolmannen erikoiskokeen jälkeen kaksikko oli jo sijalla 3.

Vainionpää ajoi EK:lle 4 ja 5 pohja-ajat. Kuudenteen erikoiskokeeseen lähdettiin tiukassa kamppailussa toiselta sijalta. Veli-Pekka Karttunen oli ennen viimeistä erikoiskoetta Vainionpäätä edellä vain 3,1 sekuntia, joten kamppailu voitosta oli kuumimmillaan.
Karttusen kilpailu päättyi viimeisellä erikoiskokeella keskeytykseen ja Vainionpää kaasutteli SM2-luokan voittoon. Voitosta Vainionpää kahmaisi 25 sarjapistettä lisää.

Joensuussa 9.3.2013 ajettavaan sarjan kolmanteen osakilpailuun, SM Itäralliin, parivaljakko lähtee sarjajohdossa 23 pisteen turvin.
(teksti: PJ-Racing A-K Heinistö, kuva: Marko Mäkinen)