Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos nousi taas pistejohtoon

13.07.2013 / Joonas Lindroos nousi taas pistejohtoon

SM3-luokka on Ralli SM -sarjan tiukinta taistelua mitaleista. Pistejohdossa Kouvolaan tullut espoolainen Jaro Kinnunen joutui keskeyttämään moottorivikaan jo ykkösellä, samoin ykköserikoiskoe koitui pisteissä neljäntenä, mutta vielä hopeassakin kiinni olleen Kalle Pinomäen kohtaloksi. Lietolainen ajoi ulos ja keskeytti.

Joonas Lindroos otti komennon Kouvolassa heti ykköspätkästä lähtien. Ruotsalainen, mutta sarjan ulkopuolella ajava Fredrik Åhlin oli vain 0,6 sekunnin päässä. Samuli Vuorisalon ja Matias Kauppisen keskinäinen ero oli vain 0,1 sekuntia. Viidenneksi ajanut Olli Lahti oli jäänyt jo 8,3 sekuntia.

Matias Kauppinen ajoi kakkoselle pohjat, mistä Olli Lahti jäi vain 0,9 sekuntia. Kun vielä Henri Haapamäkikin kiilasi Lindroosin edelle 0,3 sekunnilla, Kauppinen nousi johtoon 1,9 sekunnilla ennen Lindroosia. Kolmannella oli Lahden vuoro oli nopein, Haapamäki jäi vain 0,3 sekuntia ja Vuorisalokin 0,5. Kauppinen hävisi peräti 1,3 ja Lindroos 1,6. Näin ennen ensimmäiselle huoltotauolle tultaessa Kauppisen johto ennen Lindroosia 2,2 sekuntia.

Lindroos valitteli auton röpöttäneen erikoiskokeilla 4 ja 5, mutta jämsäläinen oli kuitenkin luokan nopein nelosella. Kuutoserikoiskokeella röpötys oli pois, siellä tuli jälleen 0,4 sekunnin pohjat ennen Åhlinia. Toiselle huoltotauolle tultaessa Lindroos johti SM3-luokkaa 6,5 sekunnilla ennen Kauppista. Åhlin oli jäänyt 10,5 sekuntia ja Samuli Vuorisalo oli neljäntenä vain 12,3 sekuntia Lindroosia perässä.

Kilpailun viimeiselle, kolmen erikoiskokeen lenkille saatiin kaikille eri pohja-aikaan yltänyt. Ensin homman hoiti Matias Kauppinen, sitten Fredrik Åhlin ja viimeisellä, Tykkimäen lyhyellä rykäisyllä oli Ilkka Kiviniemen vuoro. Muiden ajat menivät sen verran ristiin, että Joonas Lindroos piti johtonsa myös näiden pikataipaleiden ajan. Matias Kauppinen jäi lopulta 6,3 sekuntia.
"Olen erittäin tyytyväinen ajooni tänään. Kiva oli nähdä, että sitä oikeasti pystyi luokan kärkivauhtiinkin", hämmästeli Kauppinen maalissa.
Lindroos pitää tämänkin jälkeen pistejohtonsa, mutta hänen saldoaan rasittaa Mikkelin "jämäpisteet" kanssakilpailijan aiheuttaman suman vuoksi sekä Laihialla teknisen vian vuoksi myöhästymisrajan ylityksestä johtunut suorituksen hylkääminen.

Ralli SM -sarjan nuori tulokas Samuli Vuorisalo on hienosti parantanut suoritustaan kisa kisalta ja nuorukainen on hyvin kiinni SM-mitalissa tässä vaiheessa, kun kaksi kisaa on ajamatta. Kouvolassa keskeyttänyt Jaro Kinnunenkaan ei pahemmin menettänyt keskeytyksensä vuoksi mahdollisuuksia mitaliin, joten kauden päätöskisoissa taistelu käy varmasti kiivaana.