Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salolle kauden neljäs osakisavoitto

14.07.2013 / Juha Salolle kauden neljäs osakisavoitto

Viidennet rallin SM-pisteet olivat jaossa tänään Kouvolassa. Nelivetoisten sarjajohtoa koko alkukauden hallussaan pitänyt
Mitsubishi-autokunta Juha Salo ja kartanlukija Marko Salminen lähtivät kymenlaaksolaisille teille tähtäimenään palata Laihian nelossijan jälkeen voittokantaan. Tiukka sekuntikamppailu Ari Vihavaisen kanssa kääntyi kilpailun loppumetreillä Salo hyväksi. Kaksikon välimatkaksi mitattiin lopulta 7,4 sekuntia. Salon ja Vihavaisen edustama Hannu´s Rally Team varmisti tuplavoitolla jo tässä vaiheessa kautta tiimien välisen suomenmestaruuden.

Aamun avanneilla erikoiskokeilla Vihavainen kulki muutaman sekunnin Saloa rivakammin. Ensimmäiseen huoltoon tullessa tiimikaverusten ero oli 8,4 sekuntia.
"Aamu ei lähtenyt kulkemaan ihan niin kuin piti ja osittain peiliin katsomalla löytyy syy. Ajoin alun liian varovasti ja yritin säästää
renkaita", Salo kertasi.

Keskimmäisen lenkin alkajaisiksi Salo kavensi Vihavaisen etumatkaa 3,1 sekunnilla, mutta ennen huoltoa ajettava erikoiskoe kääntyi taas Vihavaiselle. Salolle jäi kolmelle viimeiselle pätkälle kiinni otettavaa 7,4 sekuntia.
"Ajollisesti toiseen kertaan ajetut pätkät sujuivat hyvin. Pito oli parempi, mutta meidän auto tappoi renkaat alta aikayksikön. Rengassäännöllä pelataan tässä kohtaa turvallisuuden kanssa varsinkin tällaisella raskaammalla autolla. Kun viimeisille pätkille lähti kuluneilla renkailla, ei siinä ole rallin ajamisen kanssa mitään tekemistä", Juha kommentoi.

Seitsemäs pikataival oli kilpailun voiton osalta ratkaiseva. Salolla ja Salmisella oli lyhyellä pätkällä tilanteensa, mutta kaksikko
onnistui tuomaan autonsa maaliin. Vihavainen sen sijaan menetti erikoiskokeella 19 sekuntia, mikä pudotti kuljettajan kakkoseksi.
Kahden viimeisen pikataipaleen aikana ei tilanteeseen enää tullut muutosta. Salo voitti Vihavaisen lopulta 7,4 sekunnin erolla. Joni
Nikko oli kolmas.
"Auto liisi mihin sattui, mutta tultiin se, mitä päästiin. Tämän voiton jälkeen on taas vähän helpompi olla. Tilanne on omissa käsissä."

Salon pistejohto kuljettajien SM-taistelussa on nyt 22,5 pistettä, kun jäljellä on vielä Turun ja Tampereen osakilpailut. Marko Salminen sen sijaan varmisti jo tässä vaiheessa kartanlukijoiden suomenmestaruuden, mikä oli merikarvialaiselle uran toinen SM-kulta.