Kari Hämäläisen paras sijoitus

01.09.2013 / Kari Hämäläisen paras sijoitus

Kari Hämäläinen sanoi ennen Turun SM-rallin alkua, että tavoitteet ovat viiden joukossa. Ruskolainen Ford Fiesta S2000 -kuljettaja teki mitä lupasi, ja oli erittäin haastavan kilpailun viides. Monesta muusta SM-rallista poiketen Turussa ajettiin kaksi päivää, ja vieläpä perjantaiset erikoiskokeet pimeässä. Viides sija oli Hämäläisen uran paras.
"Olen erittäin tyytyväinen sijoitukseen. Kaikki toimi hienosti: nuotti, auto, huolto ja kuskikin. Ihan ensin taas kiitokset Printsportin huollolle ja yhteistyökumppaneille. Hieno oli laskea, kun kuitenkin kotiseudulla ajettiin ja oli paljon tuttuja reitin varrella. Reitti oli myös hyvä, ja ainakin tuntui, että se oli vähän nopeampi kuin muualla. Viimeiselläkin erikoiskokeella ajettiin kaasu pohjassa
monta kertaa rajoitinta vastaan. Pisin suora oli 800 metriä, ja tällainen auto menee siinä kohtaa pitkät pätkät sen 170 km/h mitä se
on välitetty kulkemaan", Hämäläinen sanoi.

Kilpailun voittoon ajoi yllätysnimi Timo Mäenpää. Hämäläinen jäi kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa voittajasta 1.48 minuuttia, mutta neljännestä sijasta vain vaivaiset 0,3 sekuntia.
"Ilman perjantain ulosajoa oltaisiin oltu neljänsinä. Meni avauserikoiskokeella yksi risteys pitkäksi, moottori sammui ja
jouduttiin peruuttelemaan. Siinä kului 35 sekuntia. Vähän se harmittaa, mutta ihan hyvä näinkin. Lauantain erikoiskokeet menivät
hyvin, ja ajo parani koko ajan."

Turussa ajettiin myös yksi asvalttierikoiskoe. Turkuhallin edustalla kieputeltu pätkä oli Hämäläisen mieleen.
"Minun mielestäni tällaisia erikoiskokeita on ihan hyvä olla myös mukana. Yleisölle vähän nähtävää ja lähellä kaupunkien keskustoja. Hyvä aika tuli siihenkin. Renkaat vain sulivat alle. Asvaltti on tällaiselle autolle ja sorarenkaille vain niin raju alusta", Hämäläinen pohti.

Rallin SM-sarjan kärkinimet Juha Salo, Ari Vihavainen ja Joni Nikko epäonnistuivat kaikki Turussa. SM-sarjan finaali ajetaan Tampereella syyskuun lopussa.
"Sinne jäi vielä paljon panosta. Itse lähden tavoittelemaan taas ainakin tätä top5-sijoitusta ja mielellään tästä voisi vielä vähän
parantaakin. Tästä on joka tapauksessa hyvä jatkaa viimeiseen osakilpailuun", Hämäläinen totesi.
(teksti: Miiro Koivula)