Facebook Twitter Email Pinterest

Janne Tuohino SM-sarjan avauskisaan Fordin R5:lla

02.01.2014 / Janne Tuohino SM-sarjan avauskisaan Fordin R5:lla

tuohino.jpg

Janne Tuohino esiintyi Ralli SM -sarjassa viimeksi vuonna 2011 kevään Kouvolan osakisassa. Tämä Marko Mäkisen kuva Tuohinosta on kuitenkin Mikkelin Vaakuna-rallista 2011.

Viimeksi Ralli SM -sarjassa 2011 Kouvolan osakilpailun ajanut, Dubaissa nykyisin asuva kiiminkiläinen Janne Tuohino lähtee mukaan Ralli SM -sarjan 2014 avauskilpailuun Rovaniemelle. Perheensä kanssa Suomessa joulua viettävä Tuohino saa alleen uuden M-Sportilta joulukuun viimeisinä päivinä Suomeen rantautuneen Ford Fiesta R5:n, jota parhaillaan kunnostetaan ajokuntoon Printsportilla.
"Olimme Vanttauskoskella ajamassa parin kaverin kanssa. Sanoin kartturilleni Markulle, että tuntuu kuin ei olisi koskaan rallia ajanutkaan. Täytyy varmasti vielä ajaa harjoitus-Mitsullani joitain kilometrejä ennen kuin hyppään R5:n rattiin", tunnusti Tuohino.

"Täytyy myöntää, että näiden parin vuoden aikana ajaminen on aika lailla poltellut. On kiva lähteä taas mukaan. En ole jatkosta vielä tehnyt mitään suunnitelmia, vaikkakin jo varovasti kyselin Räikkösen Eerolta, löytyisikö autoa, jos tarvetta olisi."

Tuohinolla on paljon työasioita hoidettavana Suomessa vielä ennen kuin mies käy kääntymässä Dubaissa, minkä jälkeen saapuu takaisin testaamaan ja valmistautumaan Tunturiin.
"Nyt ei ehdi ajatella ajamista yhtään. Kaiken ajan vievät näinä päivinä työ ja lapset, jotka nauttivat ensimmäistä kertaa Suomen joulusta. Onneksi luntakin tuli sen verran, että ovat päässeet lumiukonkin tekemään."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa