Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salolla järeä valmistautuminen Mikkeliin

20.02.2014 / Juha Salolla järeä valmistautuminen Mikkeliin

salo.jpg

Rallin SM-sarjan talvikauden toinen kilpailu käydään Mikkelissä. Perjantaina starttaava kaksipäiväinen ralli on tärkeä Rovaniemellä keskeyttäneille Juha Salolle ja kartanlukija Marko Salmiselle. Pistetili näyttää nollaa, joten savolaisilta teiltä kaksikolla on haussa vähintäänkin SM2-luokan maksimipisteet. Tunturin kilpailu osoitti kuitenkin, että vauhti riittää tuotantoautolla superautoja vastaan yleiskilpailussakin.

"Rovaniemi oli kisavauhdillisesti positiivinen reissu. Menimme hyvää kyytiä ja ajo oli helppoa. Muutokset, joita autoon on tehty, ovat vieneet sitä oikeaan suuntaan. Kilpabensa on tuonut autoon toivottua alavääntöä, mitä on puuttunut, joten auto toimii nyt niin kuin kuuluu", Salo kertaa.

Salo ja Salminen tekivät tuotantoautoihin ryhmitellyllä Mitsubishin R4:lla lähes 40 sekunnin eron kilpakumppaneihinsa Tunturin ensimmäisen ajopäivän aikana.
"Vaikka kisa jäi kesken sattuneesta syystä, tekeminen oli hyvällä tasolla. Auto toimi ja ajo oli rentoa. Vauhti ei yllättänyt, vaan enemmän ehkä se, kuinka isoksi ero ehti muodostua", kartturi Salminen sanoo.
"Hyvä suoritus on monen asian summa. Rennolla ajolla aiotaan jatkaa Mikkelissäkin", Salo jatkaa.

Keskeytys kauden avauksessa vesiletkun irtoamisesta seuranneisiin moottorin lämpöongelmiin toi Salon tiimille ison remontin.
"Autoon jouduttiin tekemään käytännössä koko moottori uusiksi. Karkeasti ottaen remontin kustannukset nousivat kymppitonniin. Uudet männät, lohko, turbo", Juha luettelee.

Kilpuria viimeisteltiin keskiviikkona ennakkotesteissä, jonka tuloksiin Salo on tyytyväinen.
"Kaikkien kommellusten jälkeen auto pelaa taas erittäin hyvin."

Mikkelin kilpailu on ollut Salolle vuosien saatossa menestyksekäs. Salo ja Salminen puolustavat savolaisreitillä viimevuotista yleiskilpailuvoittoaan. Autokunnan lähtöpaikka on 21. Edellä starttaa SM1-luokan kärki.
"Renkaiden ja nastojen kuluminen näyttelee varmasti suurta roolia näissä keliolosuhteissa. Iso lähtönumero ei ole siinä tapauksessa etu", Marko ennakoi.

Kisan ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy perjantaina klo 19.30. Illalla ajetaan 15 kilometrin mittainen pätkä. Yötauon jälkeen lauantaina jatketaan vielä kuudella pikataipaleella.
"Tehdään hyvä ennakkotutustuminen reittiin sekä tarkka nuotti ja hyökätään heti alusta lähtien täysillä. Siinä meidän eväät kisaan."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa