Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Tokee hamuaa kärkiryhmään Mikkelissä

20.02.2014 / Joonas Tokee hamuaa kärkiryhmään Mikkelissä

Tokee.jpg

Oriveden Seudun UA:n 19-vuotias Joonas Tokee kilpailee viikonvaihteessa Mikkelissä vasta toista kertaa uudella autollaan SM-tasolla, kun Ralli SM -sarjan pisteitä on jaossa perinteisessä Vaakuna-rallissa. Kilpailu käynnistyy jo perjantai-iltana yhdellä erikoiskokeella ja lauantain ohjelmassa on kuusi pitkää pikistä.

Mikkelin alueen tiet ovat tunnetusti hienoja ja vaativia. Sarjatulokas Tokeelle tiestö on uutta, mikä asettaa omat vaatimuksensa myös perjantain nuotitusjaksolle. Nuorukainen on tehnyt talven aikana runsaasti nuotitusharjoituksia kokeneen kartanlukijansa Jani Salon kanssa.
"Nuottiin ollaan saatu muutamia hyviä parannuksia ja koko ajan ollaan hiottu sitä parempaan suuntaan", Joonas Tokee kiitteli.

AKK:n valmennusryhmään kuuluva Tokee suoritti ennakkovalmistelut alkuviikolla Jämsässä. Rallivalmennusryhmän leirillä oli ohjelmassa sekä nuottitreeniä että ajoharjoitteita.
"Vähäluminen talvi on asettanut kaikille omat haasteensa, eikä kilometrejä ole nyt lähiviikkoina kertynyt kovin paljoa. Nuottia voi toki harjoitella keleistä riippumatta. Lisäksi aikani on kulunut melko tiiviisti kouluhommia tehdessä ylioppilaskirjoitusten vuoksi."

"Uusi ralliautoni, Peugeot 208 R2, on huollettu perusteellisesti kauden avauskisan jälkeen. Tulevaan Mikkelin osakilpailuun on tarkoitus lähteä ajamaan omaa suoritusta. Uskon, että kaiken mennessä hyvin taistelemme kyllä SM3-luokan kärkisijoista.

"Keliä tietenkin toivoisi enemmän talvisempaan suuntaan, ettei tarvitsisi sorapinnalla ajaa. Pientä pakkasta rallin ajaksi taitaa olla sentään luvassa", Joonas Tokee ennakoi.
(teksti ja kuva: Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa