Juha Salo voitti Mikkelin SM Vaakuna-Rallin ja SM2-luokan

22.02.2014 / Juha Salo voitti Mikkelin SM Vaakuna-Rallin ja SM2-luokan

Tiedote 22.2.2014
Ralli SM -sarjan osakisa 2/6 Mikkelissä 21.-22.2.2014

Teksi: Sami Kolsi

Juha Salo on voittanut Mikkelissä ajetun Ralli SM -sarjan toisen osakilpailun. Toiseksi kilpailussa tuli Joni Nikko, joka ajoi kakkoseksi niin ikään SM2-luokassa. Nikon ja Salon eroksi jäi lopulta 15,2 sekuntia. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Ari Vihavainen jääden reilut 45 sekuntia kärjestä. Arctic Lapland Rallyssa keskeyttämään joutuneelle Salolle voitto oli erittäin tärkeä.

- Totta kai on hyvät fiilikset näin kisan jälkeen kun voitto tuli. Lopussa erikoiskokeet kului aika pahasti puhki, joten piti yrittä pitää auto tielle muodostuneissa urissa. Mitään kummempia vaikeuksia ei viikonlopun aikana ollut, mitä nyt alussa oli vähän ajorytmi hakusessa. Voitto maistuu erityisen makealta Arctic Lapland Rallyssa tapahtuneen keskeytyksen jälkeen, Salo tunnelmoi maaliin päästyään.

Yleiskilpailun kolmannen sijan lisäksi Vihavainen voitti SM1-luokan 18,3 sekunnin erolla Viron Karl Kruudaan. SM1-luokan kolmas sija meni tällä kertaa Veli-Pekka Karttuselle.

SM2-luokassa Juha Salon ja Joni Nikon jälkeen kolmanneksi tuli Teemu Asunmaa, joka jäi Salosta 11,5 sekuntia.

SM3-luokassa voiton nappasi Joonas Lindroos, joka voitti luokan 12,4 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Henri Haapamäkeen. Kolmannelle sijalle luokassa ajoi Teemu Suninen, joka jäi lähes minuutin luokkavoittaja Lindroosille. SM3-luokassa koettiin pistetilanteen kannalta merkittäviä keskeytyksiä, kun sekä Jaro Kinnunen että Samuli Vuorisalo joutuivat keskeyttämään. Kinnunen keskeytti rengasrikkoon EK 5:llä ja Vuorisalo tekniseen vikaan EK 2:n jälkeen.

SM4-luokan voiton vei Jarkko Savolainen voittaen toiseksi tulleen Ville Hautamäen 22,1 sekunnilla. Kolmanneksi luokassa ajoi Joose Kojo häviten 36,9 sekuntia luokan voittaneelle Savolaiselle.
Seuraava osakilpailu ajetaan Joensuussa, SM-Itäralli 8.3.2014.