Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo näytti kaikille menemisen mallia

24.02.2014 / Juha Salo näytti kaikille menemisen mallia

sm2_ss1_juhasalo.jpg

Hallitseva nelivetoluokan suomenmestari Juha Salo palautti rallimeiningin kerralla ennalleen voittamalla Mikkelissä ajetun Ralli SM -sarjan toisen osakisan, SM Vaakuna-rallin. Salon kommenteissa ennen kisaa ja ensimmäisten pätkien jälkeen kuului selvästi erittäin voimakas voitontahto. Vaikka mies oli varovainen lausunnoissaan ja kertoi ajavansa järkevästi vain luokkansa SM-pisteistä, ajo erikoiskokeilla kertoi muuta.
"No, pumppaamisesta huolimatta meni aika hyvin. Luulin, että jäisin kokonaisen päivän tällä pätkällä", kommentoi Salo ensimmäisen erikoiskokeen maalissa.

Joni Nikko nimittäin ajoi ykköselle pohja-ajan, Salo jäi Nikosta 2,8 sekuntia. Liekö johtunut pumppaamisestaan, mutta myös siitä, että SM1-luokan kuljettaja Jarkko Nikara oli ajanut ulos ja Salo, kuten Karl Kruudakin, joutui hiljentämään ulosajopaikassa.

SM2-luokan "nuorisojengi" Teemu Asunmaa, Esa Ruotsalainen ja Kristian Kiviniemi hävisivät 15-kilometrisellä avauspätkällä sekunnin molemmin puolin kilometrillä, joten vahvasti näytti siltä, että luokan voittotaistelu käydään Nikon ja Salon kesken.

Nikko tuli vielä kakkoserikoisokeellakin hyvin, sillä Salo taipui täälläkin peräti kolmen sekunnin verran. Eroa lauantaina ensimmäisen pätkän jälkeen oli Nikon hyväksi 6,5 sekuntia. Asunmaa oli kolmantena 17,9 sekunnin päässä ja Esa Ruotsalainen oli jäänyt jo reilut puoli minuuttia. Kaspar Koitla, joka voitti luokan Tunturissa, kohtasi teknisiä ongelmia ykköspätkällä ja sai vielä kaksi minuuttia aikasakkoakin, joten virolaisesta ei Mikkelissä ollut voittotaisteluun.

Kolmannella Salo otti sitten komennon kisassa. Nikko taisteli mahtavasti, eroa ei kertynyt kuin kaksi tai kolme sekuntia per pätkä, mutta sehän riitti kasvattamaan marginaalia pikku hiljaa. Viidennellä erikoiskokeella Nikko kertoi auton perän osuneen puuhunkin, mutta kello ei tuota paljoakaan rokottanut. Eroa Salon pohja-aikaan oli sillä kertaa vain 2,1 sekuntia, ja Nikko oli pätkän toiseksi nopein SM2-luokassa. Seitsemän erikoiskokeen jälkeen Nikko jäi Salolle 15,2 sekuntia. Salo oli myös koko kisan nopein kuljettaja. Mikkelin pistesaldolla Salo nousee pistetaulukossa viidenneksi, kun Joni Nikko nousi kärkeen 50 pisteen turvin.

Alavutelainen Teemu Asunmaa vakiinnutti alusta lähtien kolmannen paikan SM2-luokassa. Vain parilla viimeisellä erikoiskokeella oli nähtävissä, että Asunmaa jo varmisteli maaliin pääsyä.
"Meillä ei ole sijoituksen suhteen kiire mihinkään ja ajettiin ihan puhdas ajo. Varman päälle vain", kommentoi Asunmaa jo viitoserikoiskokeen maalissa. Neljäntenä oleva Kristian Kiviniemi oli jäänyt Asunmaasta viiden pätkän jälkeen jo yli kaksi minuuttia.
Asunmaalla kertyi lopulta eroa Saloon jo 1.42,4 ja Kiviniemi lienee onnistunut hieman kaventamaan aikaeroa Asunmaan varmistelevan ajo vuoksi. Maalissa eroa tällä kaksikolla oli minuutin verran. Atte Kivioja oli viides ja virolainen Kaspar Koitla kasvatti pistepottiaan kuudennen sijan tuomalla 10 pisteellä.

SM-pistetilanne luokassa SM2 osakisan 2/6 jälkeen.
1. Nikko Joni LaihUA 50,0 pistettä
2. Koitla Kaspar KaUA 47,5
3. Asunmaa Teemu AlavUA 32,5
4. Kiviniemi Kristian ParkUA 32,5
5. Salo Juha KaUA 25,0
6. Ruotsalainen Esa SaaUA 24,0
7. Burger Kees RiiUA 22,5
8. Cherkasov Evgeny RiiUA 21,0
9. Heikkilä Reijo NaSU 19,0
10. Kivioja Atte LahUA 11,0

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa