Jarkko Nikara voitti Joensuun SM Itärallin ja SM1-luokan

08.03.2014 / Jarkko Nikara voitti Joensuun SM Itärallin ja SM1-luokan

Saarijärven Jarkko Nikara on voittanut Joensuussa ajetun Ralli SM -sarjan kolmannen osakilpailun sekä SM1-luokan. Toiseksi yleiskilpailussa tuli virolainen Karl Kruuda, joka sijoittui toiseksi myös SM1-luokassa. Nikaran ja Kruudan eroksi jäi lopulta 11,6 sekuntia. Kolmanneksi yleiskilpailussa sijoittui kauden avauskilpailuissa epäonnea kokenut Juha Salo, joka jäi Nikaralle loppujen lopuksi tasan 35 sekuntia. Hän voitti SM2 luokan.

sm1_podium_nikara_2.JPGJarkko Nikara oli helpottunut kilpailun maalissa.
- Todella pitkiltä tuntui viimeiset kilometrit. Ihan kuin olisi vienyt mummoa kirkkoon, mutta hyvinhän se loppujen lopuksi tuli. Täysillä painettiin menemään koko päivä, koska Juha tuli huollon jälkeen todella kovaa takaa ja meidän piti toki pitää omaa kilpailuvauhtia koko ajan päällä. Tyytyväinen olen suoritukseen ja ennen kaikkea täältä saatuihin pisteisiin. Tavoitteena on vielä saada tälle kaudelle SM-sarjan lisäksi myös MM-ralleja WRC-autolla kalenteriin, haku on päällä niiden osalta parhaillaan.

SM1-luokan voittajaksi ajoi siis Jarkko Nikara ja toiseksi Karl Kruuda. Kolmanneksi ajoi Jussi Tiippana, joka jäi 46,4 sekuntia luokan voittaja Nikarasta. SM1 luokassa nähtiin useita keskeytyksiä, kun esimerkiksi Minillä ajavan Riku Tahkon epäonni jatkui edelleen. Mikkelissä varsinaista kilpailua edeltävissä testeissä rikkoontunut moottori esti Tahkon osallistumisen SM Vaakuna-Rallin kaksi viikkoa sitten, ja nyt Joensuun SM Itärallissa hän joutui keskeyttämään erikoiskokeella kaksi.

Yleiskilpailun kolmannen sijan lisäksi Juha Salo siis voitti SM2-luokan 26,5 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Joni Nikkoon. SM2-luokan kolmanneksi ajoi Joensuussa Kaspar Koitla, joka jäi Salosta lopulta 54,9 sekuntia.

SM3-luokassa voiton nappasi Joonas Lindroos, joka voitti luokan tasan 20 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Samuli Vuorisaloon. Vuorisalolla oli tiukka sekuntien kymmenesosien kamppailu Teemu Sunisen kanssa aina loppuun asti, ja tuo taisto kääntyi Vuorisalon eduksi lopulta 0,8 sekunnin turvin. Näin ollen Suninen sijoittui luokassa kolmanneksi.

SM4-luokassa kauden avausosakilpailun Rovaniemellä voittanut Ville Hautamäki palasi jälleen Joensuussa voittokantaan, ja hän on nyt ajanut voittojen lisäksi yhden kakkossijan Mikkelissä. Toiseksi luokassa ajoi virolainen Sander Siniorg, joka ei kuitenkaan kerää SM-pisteitä. Siniorgin ja Hautamäen välille jäi ero lopulta 46,2 sekuntia. SM4-luokan kolmannen tilan vei Janne Seluska, joka jäi voittaja-Hautamäelle 52,9 sekuntia.
Seuraava osakilpailu ajetaan Lapualla, SM Pohjanmaa-ralli, 14.6.2014.