Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo käynnistää kesäkauden rallisprintissä

25.04.2014 / Juha Salo käynnistää kesäkauden rallisprintissä

Karkkilassa ajetaan lauantaina tasokkaan asfalttisprint-sarjan, Future Cupin, ensimmäinen osakilpailu. Karkkilan Urheiluautoilijoiden sprint-rata on rakennettu aivan Valtatien 2 kylkeen. Kilpailuun on ilmoittautunut 179 kuljettajaa, joiden joukossa sprint-taitojaan lähtee mittaamaan myös moninkertainen rallin suomenmestari Juha Salo.
Salo ajaa kilpailussa Hannu´s Rally Teamin ilmoittamana Future Cupin promoottorin Kari Tasangon Mitsubishi Lancer EVO yhdeksiköllä.
- Täytyy sanoa, että tähän kilpailuun on kaluston osalta erittäin hyvät lähtökohdat. Autona on nyt sprintin huippuauto ja tehotykki, minkä kyllä ajaessa huomaa, Salo intoilee testattuaan pääsiäisenä Alastaron moottoriradalla.

Salolle asfaltti on alustana soraa huomattavasti vieraampi. Vuosi sitten KaUA:n kuljettaja osallistui Keravalla ja Nurmijärvellä ajettuihin Future Cupin osakilpailuihin rallikäytössä olleella Mitsubishillä. Auton eväät eivät riittäneet sprint-tarkoitukseen ja Salon sijoitus oli molemmissa kilpailuissa yleiskilpailun kymmenennen tietämillä.
- Viiden joukkoon pitäisi pystyä nyt ajamaan. Se ei ole mikään helppo rasti, koska nelivetoluokassa on kuusi, seitsemän todella kovaa jätkää ajamassa. Vaikka autossa on voimaa, on tämä haasteellinen paikka. Pitää pystyä ajamaan maltillisesti ja tuoda autoa riittävän suoraa, eikä päästää aikaa vievään sivuluisuun.

Salon kisamatka on lyhyt, sillä rata on Teollisuuskylässä ja maali oman hallin nurkalla.
- Rata on hyväprofiilinen. Siellä on nopeita osuuksia, mutta vastapainoksi löytyy hyvinkin syheröistä ja tarkasti ajettavaa. Alun nopealla ja ajettavammalla osuudella pitää hyökätä täysillä, kun loppu täytyy malttaa ajaa nätisti ja pyöreästi, Juha ennakoi.

Karkkilassa käydään kovatasoinen kilpailu, sillä viivalla nähdään nimekkäitä sprintin erikoismiehiä. Ensimmäinen kilpailija starttaa 1. kierrokselle klo 15.01.
- Mukava päästä omille kulmille ajamaan, ja tuttuja tulee paljon katsomaan. Karkkilan porukka on tehnyt ison työn. Autoja on paljon ja hyvää keliäkin luvassa, joten kiva tapahtuma on tulossa. Toivottavasti tästä saadaan Future Cupin osalta Karkkilaan perinne.
Teksti: Mervi & Mari Salonen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa