Jukka Ketomäki ajoi kotirallinsa voittoon Pohjanmaalla

14.06.2014 / Jukka Ketomäki ajoi kotirallinsa voittoon Pohjanmaalla

Tiedote 14.6.2014

Ylistarolainen Jukka Ketomäki voitti lauantaina Lapualla ajetun SM Pohjanmaa-Rallin sekä SM1-luokan. Ketomäki yhdessä kartanlukijansa Kai Risbergin kanssa vei rallin loppujen lopuksi 19,2 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Viron Karl Kruudaan. Myös kilpailun kolmas sija meni etelänaapuriin, kun Kaspar Koitla täydensi virolaisten menestyksekästä kisapäivää. Koitlan ero voittaneeseen Ketomäkeen oli 30,7 sekuntia.

Ketomäki ja Kruuda tähdittivät myös SM1-luokkaa, jossa Ketomäki oli yleiskilpailun malliin myös ensimmäinen ja Kruuda toinen. Kolmanneksi luokassa ajoi Jari Kihlman, joka jäi Ketomäestä 34,1 sekuntia.Ketomäki hymyili kilpaa auringon kanssa kilpailun jälkeen.

- Kyllä nyt voi rehellisesti sanoa, että tämä tuntuu todella hyvältä, ja on samalla aika suuri helpotuskin. En voinut oikein odottaa mitään tuolta autolta, mutta onneksi se nyt tällä kertaa kesti maaliin saakka. Erittäin suuret kiitokset kaikille, jotka ovat tehneet auton kanssa töitä, ja saivat säädettyä sen voittovauhtiin. Hienoa voittaa kotiralli täällä Pohjanmaalla, Ketomäki sanoi päästyään kilpailun maaliin.

SM2-luokan voittoa Lapualla juhli yleiskilpailun kolmanneksi ajanut Viron Kaspar Koitla. Koitla voitti toiseksi tulleen, hallitsevan suomenmestarin Juha Salon 16,3 sekunnilla. Kolmanneksi luokassa ajoi Koitlasta 35,6 sekuntia jäänyt Joni Nikko.

- Täytyy olla todella tyytyväinen tähän kilpailuun, sillä se sujui hienosti ja tuloshan on aivan mahtava. Vauhti oli koko päivän hyvällä tasolla, ja autokin toimi hienosti näillä teille, joten voitto maistuu hyvälle, virolainen Koitla kertasi tunnelmiaan kilpailun maalissa.

Jämsän Joonas Lindroos oli päivän nimi SM3-luokassa, joskin toiseksi tullut Henri Haapamäki antoi Lindroosille erinomaisen vastuksen, ja miesten eroa maalissa oli lopulta vain 7,9 sekuntia. Kolmanneksi luokassa ajoi Teemu Suninen, joka jäi voittaneesta Lindroosista 20,7 sekuntia.

- Viimeisellä erikoiskokeella osuttiin vielä kiveen, joten meinasi mennä jännäksi, mutta onneksi pelit kestivät maaliin asti. Pieniä ongelmia oli päivän mittaan, mutta hyvin pystyttiin kuitenkin pitämään vauhtia yllä, ja pitämään Haapamäki ja Suninen loppujen lopuksi takana, Lindroos kertasi rallin kulkua.

SM4-luokkaa Pohjanmaalla tähditti Ville Hautamäki, joka kasvatti nyt voittoputkensa kahden osakilpailun mittaiseksi. Hautamäki voitti luokan 47,8 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Janne Seluskaan. Jarkko Savolainen ajoi luokassa kolmanneksi, ja hävisi loppujen lopuksi 1.02,4 minuuttia voittaneelle Hautamäelle.

- Vuonna 2002 olen täällä Pohjanmaalla viimeksi voittanut Opel Asconalla. Tänään ei ollut auton kanssa mitään ongelmia ja kun kaikki pelasi hienosti, niin ajatkin tulivat vähän kuin itsestään. Autossa ei ole kauden aikana ollut suuria ongelmia sinänsä, vaan ehkä enemmänkin sitä, että se ei ole aina sopinut omaan ajotyyliini. Nyt kun se on saatu toimimaan, niin se näkyy positiivisesti tuloksissa, Hautamäki analysoi voittoon päättynyttä kilpailua.

TULOKSIA
Ralli SM -sarjan osakisa 4/6
SM Pohjanmaa-ralli, Lapua 14.6.2014

Luokka SM1: 1) Jukka Ketomäki-Kai Risberg AL-Härmä/VUA Skoda 43:24,5; 2) Karl Kruuda- Martin Järvenoja LievUA Ford +0:19,2; 3) Jari Kihlman-Matti Heikkinen KuuUA Mitsubishi +0:34,1; 4) Jussi Vainionpää-Mika Juntunen OUA/Kaj-UA Mitsubishi +1:09,7; 5) Janne Eronen-Ville Mäkelä HAU/NuUA Mitsubishi +1:55,0; 6) Niko Veikkanen-Markus Räty HyUA/RiiUA Subaru +3:16,6

Luokka SM2 1) Kaspar Koitla-Mait Laidvee KaUA/TerUA Mitsubishi 43:55,2; 2) Juha Salo- Marko Salminen KaUA/NoorUA/MK Mitsubishi +0:16,3; 3) Joni Nikko- Jarno Ottman LaihUA/EspooUA Mitsubishi +0:35,6; 4) Teemu Asunmaa- Tuukka Shemeikka AlavUA/LapUA Subaru +0:51,7; 5) Kristian Kiviniemi-Matti Kangas ParkUA/LaihUA Mitsubishi +1:02,6; 6) Juha Koljonen-Mikko Tuhkanen TerUA Subaru +2:44,7

Luokka SM3 1) Joonas Lindroos-Pasi Kilpeläinen SAU/NokUA Citroen 47:01,1 2) Henri Haapamäki-Juha Lummaa SAU/NokUA Citroen +0:07,9; 3) Teemu Suninen-Juha-Pekka Jauhiainen HyUA Ford +0:20,7; 4) Joonas Tokee-Jani Salo OrSUA/AlavUA Peugeot +0:43,9; 5) Henri Kolsi-Antti Linnaketo LahUA/AAU Ford +1:07,7; 6) Jaakko Lavio-Jarno Manner AUK J-äijät/EPUA Ford +1:49,1

Luokka SM4 1) Ville Hautamäki-Ari-Pekka Hautanen JärvisUA Honda 46:34,8; 2) Janne Seluska-Rami Suorsa LakUA/KR-TEAM ry Honda +0:47,8; 3) Jarkko Savolainen-Timo Kurppa PertUA Honda +1:02,4; 4) Anssi Rytkönen-Kari Hyttinen PokyUA/Ratec Team Honda +1:43,0; 5) Joose Kojo-Sami Taskinen TerUA Citroen +1:47,5; 6) Tuomo Hassinen-Heikki Hassinen K-KUA Honda +1:55,3