Vihavainen voittoon Tampereella - kaksi mestaruutta karkasi Viroon

27.09.2014 / Vihavainen voittoon Tampereella - kaksi mestaruutta karkasi Viroon

Tiedote 27.9.2014

Ari Vihavainen johti kisaa lähdöstä maaliin ja kuittasi samalla SM-hopeaa.

Tampereella ajetun Ralli SM -sarjan viimeisen osakilpailun voitti Heinolan Urheiluautoilijoita edustava Ari Vihavainen, joka johti eilen perjantaina alkanutta rallia alusta loppuun. Huomio keskittyi kuitenkin SM-luokkien mestaruustaistoihin, joista peräti kaksi meni Suomen rajojen ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sarjan historiassa, kun Karl Kruuda voitti SM1-luokan mestaruuden ja Kaspar Koitla SM2-luokan mestaruuden. SM4-luokassa Ville Hautamäki varmisti mestaruuden jäämisen kotimaahan jo edellisessä osakilpailussa Turussa. SM3-luokan mestari on Samuli Vuorisalo.

SM1-luokassa sarjahopeaa virolaisen Kruudan jälkeen otti kilpailun voittanut Ari Vihavainen ja SM-pronssia otti Oulun Urheiluautoilijoita edustava Jussi Vainionpää. Karl Kruuda oli erittäin tyytyväinen rankan päivän jälkeen.

- Teimme historiaa täällä, ja se tuntuu mahtavalta. Ohjaustehostinongelmista johtuen käteni ovat todella väsyneet ja minulla oli todellisia vaikeuksia pitää auto tiellä tänään. Täytyy sanoa, että rakastan näitä teitä erityisesti siitä syystä, että kaikissa olosuhteissa on ajettava niin lujaa kuin pystyy. Ajan todennäköisesti joitain kilpailuja Suomessa myös ensi vuonna, Kruuda kommentoi kilpailun maalista.

SM1-luokassa toiseksi tullut Vihavainen oli luonnollisesti hieman pettynyt kultamitalin luisuttua käsistä, mutta konkari osasi myös arvostaa hopeasijaa. Vihavainen myös vihjaili ajaneensa viimeisen SM-rallinsa.

- Kyllähän tämän kisan tulos tyydyttää, mutta harmittaa, kun ei kynnet pitänyt kirkkaimmassa mitalissa. Vauhtiin voi olla ihan tyytyväinen, ja mukava oli huomata, että vielä kulkee näinkin hyvin. Hopea on hyvä tulos ja isolla todennäköisyydellä tämä oli minulle viimeinen kisa minulle näissä karkeloissa.

Kaspar Koitla varmisti niin ikään, että Suomen mestaruus SM2-luokassa meni etelänaapuriin kauden päätteeksi. Toiseksi luokassa tuli Laihian Urheiluautoilijoiden Joni Nikko ja pronssia luokassa otti Juha Salo. Koitla oli syystäkin iloinen kilpailun maalissa.

- Pystyimme ajamaan kilpailun läpi ilman suurempia ongelmia ja kaikki meni hyvin. Mestaruus tuntuu todella hyvältä ja hienoa, että Karl teki saman tempun SM1-luokassa, Koitla iloitsi.

SM4-luokan mestaruudesta ei enää Tampereella taisteltu, vaan se ratkesi jo viimeistä edellisessä osakilpailussa Turussa, jolloin Järvisuomen Urheiluautoilijoita edustava Ville Hautamäki varmisti luokan mestaruuden. Hopeasijalle luokassa ajoi Janne Seluska ja pronssia otti Joose Kojo.

SM3-luokassa Joonas Lindroosin suoritus hylättiin. Suomen mestaruuden kuittaa Samuli Vuorisalo, hopeamitalin pujottaa kaulaansa Henri Haapamäki ja Joonas Lindroos putosi pronssille.