Facebook Twitter Email Pinterest

Autojahdin huima ratkaisu Pirelli Rallissa

29.09.2014 / Autojahdin huima ratkaisu Pirelli Rallissa

Mini.jpg

Juha Salo pinnisti voittoon Hannu´s Rally Teamin järjestämässä Autojahdissa ja voitti palkinto-Minin. Joni Nikko taisteli huikeasti voitosta loppuun asti.

Finaalin alkuosalla kolme kilpailijaa jätti kisan kesken tekniikkaongelmien tai ulosajojen vuoksi. Finaaliin kärjessä lähteneellä Joni Nikolla oli niinikään ongelmia niin perjantai-iltana kuin lauantain avauserikoiskokeellakin. Joni taisteli kuitenkin seuraavilla kolmella EK:lla täydet pisteet ja oli johdossa osalle 2 lähdettäessä. Kovimmaksi haastajaksi nousi Juha Salo ja näyttikin selvältä, että nämä kaksi ratkaisevat Minin kohtalon, kunhan edes jompikumpi pysyy tiellä.

Juha otti maksimipisteet erikoiskokeilla 6 ja 7. Joni vastasi ajamalla yleiskilpailun pohja-ajan EK 8:lle. Jonka jälkeen nämä kaksi olivat tilanteessa, jossa viimeinen erikoiskoe ratkaisee. Kumpi on sillä nopeampi, vie voiton. Muista kilpailijoista oli mukana EK 9:llä enää Kaspar Koitla ja Reijo Heikkilä. Teemu Asunmaa ajoi jo aamupäivän katkenneella iskunvaimentimella, mutta selvitti itsensä kisan toiselle osalle, jolla keskeytti kuitenkin uusien tekniikkaongelmien vuoksi. Atte Kivioja puolestaan keskeytti ulosajoon jo EK 6:lla.
Ratkaisevalla erikoiskokeella sekä Salo että Nikko ajoivat parasta vauhtiaan. GPS -seurannan perusteella Juha teki pääosan maalissa 25 km:n erikoiskokeella olleesta 7.1 sekunnin erosta parissa risteyksessä. Muuten kyyti oli julmaa eikä siihen SM1-kilpailijoistakaan ehtinyt mukaan kuin "Raaka-Arska" Vihavainen aivan huikealla ajolla.

Kummankin kärkikuskin suoritus olisi sinänsä ollut palkinnon arvoinen. Juha Salo totesi EK9:n maalissa, ettei ole vuosiin ajanut niin lujaa kuin nyt. Lujaa meni myös Joni Nikko. Jonilla ei loppulenkillä näkynyt merkkiäkään joskus aiemmin vaivanneesta herkkyydestä sortua omiin virheisiin. Vauhti on Jonilla tasolla, jolla hieno SM-hopeakin on jatkossa kirkastettavissa kullaksi.
Palkinnoilla saadaan kilpailijoiden kiinnostusta heräämään. Isolla palkinnolla saadaan esim. kilpailuluokan taso korkeammaksi. SM2:n osanottajien taso on ollut 2014 varsin kova. Sen huomaa helposti, kun tarkastelee ajettujen erikoiskokeiden ylesikilpailun pohja-aikoja. Autojahdin jatkosta on kyselty paljon, mutta tässä vaiheessa ei ole jatkosuunnitelmia sen paremmin kuin päätöksiäkään mihinkään suuntaan.

- Hannu´s Rally Team

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa