Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -sarjasäännöt 2015 julkaistu

12.11.2014 / Ralli SM -sarjasäännöt 2015 julkaistu

Ralli SM -sarjan uudet sarjasäännöt on julkistettu. Suurimmat muutokset koskevat tiimimestaruuden pistelaskua ja FIA-polttoaineen käyttöä.

Ralli SM:n uudet sarjasäännöt eivät tuo suuria muutoksia kilpailijoiden elämään. Viime kaudella asetettiin tavoitteeksi teknisten sääntöjen ja luokkajaon vakauttaminen, ja tästä on pidetty kiinni. Teknisellä puolella suurimmat muutokset koskevat FIA-polttoaineen käytön sallimista WRC-02-autoille, jotka täyttävät alkuperäisen FIA-luokituksensa määräykset, sekä SM4-luokassa ajaville FIA R3T -luokitelluille turboautoille.

Tiimimestaruuden sääntöjä on muutettu niiltä osin, että nyt pisteistä voi ajaa vain kahdella autolla, jotka edelleen voivat olla joko samasta tai eri luokista. Tiimipisteitä kuljettajat kerryttävät oman henkilökohtaisen pistesaaliinsa verran, riippumatta siitä onko luokassa muita tiimipistekuljettajia vai ei, eli jos sijoittuu luokassaan kolmanneksi, saa tiimilleen kolmannen sijan antamat pisteet.

Ralli SM -sarjassa ei tulevallakaan kaudella ole varsinaista sarjailmoittautumista, vaan kaikki osakilpailuihin AKK-Motorsportin lisenssillä osallistuvat kuljettajat ovat oikeutettuja SM-pisteisiin. Sarjaan voi toki rekisteröityä etukäteen, jolloin kauden sarja- ja seurantalaitemaksut hoituvat kerralla. Lisäksi sarjaan rekisteröityneille kilpailijoille pystytään tarjoamaan paremmin näkyvyyttä esim. sarjan nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Sarjarekisteröityminen avataan KITI-järjestelmään joulukuun ensimmäisellä viikolla, heti vuoden 2015 kilpailijalisenssien myynnin alettua. Ennakkorekisteröityminen ja tiimimestaruuden ilmoittautuminen päättyvät 8.1.2015 kello 19.00.

Uudet sarjasäännöt löytyvät sarjan nettisivuilta. Muista tutustua myös täysin uusittuihin rallin lajisääntöihin, joihin on linkki sarjan sivuilta.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa