Facebook Twitter Email Pinterest

Rallin ja rallicrossin SM-sarjat nähdään Ylen kanavilla

16.12.2014 / Rallin ja rallicrossin SM-sarjat nähdään Ylen kanavilla

Kotimaisen autourheilun ystävien joululahja on paketoitu. Suomalaisen autourheilun kaksi kärkisarjaa ovat kaudella 2015 vapaasti kaikkien seurattavissa Ylen kanavilla.

sm2_juhasalo.jpg

Yle näyttää ensi vuoden aikana rallin ja rallicrossin SM-sarjojen osakilpailut. AKK Sports Oy ja Yleisradio Oy ovat sopineet, että molempien sarjojen osakilpailuista näytetään puolen tunnin mittaiset ohjelmat Motor Sport Extra -ohjelmina. Lisäksi rallin SM:stä tehdään kaksi kausikoostetta ja rallicrossin SM:stä yksi kooste.

Tv-lähetysten ohella ohjelmat tulevat katsottavaksi Yle Areenaan, jonne tuotetaan myös lisämateriaalia, jota tv-lähetyksissä ei nähdä.

- Erittäin hieno juttu että Yle antaa suomalaiselle autourheiluyleisölle tällaisen mahdollisuuden päästä seuraamaan kahta kansallista arvosarjaamme. Sarjoissa näkee hyvää urheiluviihdettä ja mm. nousevia kykyjämme matkallaan kohti lajin kansainvälistä huippua - kummatkin sarjat tarjoavat tulevaisuuden kuljettajatähdille varsin hyväksi havaitun ponnahdusalustan, kuvailee AKK Sportsin toimitusjohtaja Tiina Lehmonen.

- Moottoriurheilu yleensä, ja autourheilu erikseen on perinteisesti ollut Suomessa arvostettua. Varsinkin ralli on lukuisten maailmanmestareiden ja muiden legendaaristen kuskien myötä muotoutunut eräänlaiseksi kansallislajiksi. Suomalaiskuskit ponnistavat maailman huipulle edelleen Suomen sarjojen kautta. Suomalainen osaaminen rallissa ja rallicrossissa on maailman huippua ja Yle Urheilu haluaa olla mukana jakamassa sitä suomalaisille urheilufaneille. Tämä yhteistyön myötä suomalaiset moottoriurheilufanit pääsevät nauttimaan kahdesta kotimaisen autourheilun ehdottomasta helmestä, kuvailee Ylen Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Koosteet näytetään aina kulloistakin kisaa seuraavana viikonloppuna osana Yle Urheilun Urheiluviikonloppu-kokonaisuutta.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa