Jani Salomaa

03.10.2006 / Jani Salomaa

SM-rallikausi 2006 saatiin vihdoin pakettiin, sarjan päätyttyä Hyvinkään seudulla ajettuun Finnsco-ralliin. Mestarit saatiin ratkottua ja himmeämmätkin mitalit löysivät omistajansa. Tammikuussa Rovaniemeltä alkanut SM-sarja koettelee kilpailijoita kahdeksan kuukauden aikana monissa eri olosuhteissa. Hyvinkäällä keli oli hyvin syksyinen, tarjolla oli vesisadetta, sumua ja pimeää.

Pienen n-ryhmän kuudennessa sijassa vahvasti kiinni ollut Jani Salomaa koki harmittavan keskeytyksen aivan kisan loppumetreillä. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella sisämutkassa vaaninut kivi imi menohalut Salomaan ja kartturi Mikko Lappalaisen Hondasta.

-Ei tässä nyt häävisti käynyt. Se oli kovavauhtinen vasen ylämäkeen.
Nuotissa oli vasen eri plus sisältä ylös. Minä vahän leikkasin, ja etupyörä kopsahti tietenkin kiveen ja ohjauksesta hajosi jotain. Sen jälkeen Hondassa oli kaksi matkustajaa ja 50 metriä myöhemmin mentiin ojaan aika rytinällä.

Myöhemmin tallilla todettiin raidetangon pään menneen kiveen osumisesta poikki. EK:lle 15 asti ralli sujui ihan mukavasti. Kuudes sija oli tukevasti hallussa ja tarkoitus oli enää ajaa varmasti maaliin, harmitteli Salomaa kisan päätöstä.

- Civic toimi hienosti, eikä läheltä piti tilanteitakaan juuri ollut.
Lauantai illan hämärässä ajetuilla kahdella ek:lla hieman jäimme. Ja ek:lla seitsemän tyhjeni vasen eturengas ja jouduimme nilkuttamaan muutaman kilometrin tyhjällä renkaalla. Muuten vauhti oli ihan hyvää koko kisan.

- Tietysti harmittaa, kun SM-kausi päättyi tuolla tavalla ojanpohjalle.
Kaikkiaan rallikautemme 2006 sujui hyvin. Kauden kohokohta oli tietysti Neste oil Ralli, josta tuloksena oli n-ryhmän 4. sija. Kesän SM-ralleissa yritimme Mikon kanssa tietoisesti nostaa vauhtia ja sen myötä tuli hyviä ek-aikoja ja sijoituksiakin, mutta myös muutamia ulosajoja. Olimme kuitenkin päättäneet, että kymmenennet sijat eivät enää kiinnosta, ja kun vauhtia lähdetään nostamaan myös riskit kasvavat, Salomaa totesi ralliautoilun perustotuudesta.

- Aika paljon olemme kisoja tänä vuonna ajaneet. Nyt vähän vedetään henkeä ja sen jälkeen aloitetaan ensi vuoden suunnittelu, sanaili pienen n-ryhmän SM-sarjassa sijalle 9 sijoittunut Jani Salomaa.

Teksti: Salomaa-Racing tiedotus / Miika Wuorela 2.10.2006