Subaru Challenge

29.01.2007 / Subaru Challenge

Subaru Challenge 2007 - SM Arctic Lapland Rally:

Ketomäki aloitti tuplavoitolla

Subaru Challenge -sarjan hallitsevan mestarin Jukka Ketomäen vauhti jatkui vastustamattomana myös kauden 2007 Challenge -avauksessa SM Arctic Lapland Rallyssa Rovaniemellä, jossa Ketomäki ylsi Subaru Imprezallaan täyteen Challenge -pistepottiin.

Ketomäki voitti viikonlopun molemmat osakilpailut, joista mestari kuittasi 2.500 euron palkintorahat.

- Rallin avauspäivänä perjantaina turbon paineet olivat kateissa todennäköisesti kosteushäiriön takia, mutta lauantaina auto pelasi moitteettomasti ja oma vauhtikin oli kohdallaan.

SM-avausviikonlopun jälkeen Ketomäki jakaa ison N-ryhmän SM-pisteiden toisen sijan. Kärkipaikkaan on matkaa vain puoli pistettä.
- Hieno SM-aloitus kaiken kaikkiaan. Alkukauden ajamattomuus näkyi jarrutuksissa. Liian moneen mutkaan ajoin yhden jarrutuksen sijasta kahdella jarrutuksella. Ennen seuraavaa SM-rallia ajan Kauhavalla F-Cupin osakilpailussa 0-autoa ja seuraavana viikonloppuna Ruotsin MM-rallin. Näiden kisojen jälkeen uskon, että pystyn kiristämään lisää vauhtia, Ketomäki sanoo.

SM Arctic Lapland Rallyn nopein Subaru-kuljettaja oli Challenge -sarjan ulkopuolella ajanut toisen polven rallikuljettaja Anton Alén, joka sijoittui rallin yleiskilpailussa toiseksi.

Challenge-sarjassa toiseksi korkeimmat pisteet tasasivat Teemu Arminen sekä Jukka Metsälä, jotka ajoivat ristiin sijat kaksi ja kolme. Armisen mahdollisuudet haastaa Ketomäki hupenivat lauantaina neljän minuutin lumitöihin EK 10 Sarriojärvellä. Petri Lehtovirta ajaa aloitusviikonlopun jälkeen sijalla neljä ennen Jani Salomaata ja sarjan ainoaa naiskuljettajaa britti Natalie Barrattia.

Rallin SM-sarjan yhteydessä ajettavassa Subaru Challenge -kilpailusarjassa jaetaan osakilpailukohtaisia rahapalkintoja yhteensä 30.800 euroa. Sarjan voittajalle on luvassa osakilpailukohtaisen rahapalkintojen lisäksi Subaru Impreza -henkilöauto käyttöön vuodeksi ekä 30 kpl Michelin rallirenkaita. Sarjan kakkonen saa 20 Michelin rallirengasta ja kolmonen 500 litraa Shell Racing Solutions Turbo Rally -polttoainetta.

Seuraava Subaru Challenge -sarjan osakilpailu ajetaan 17. helmikuuta SM Tahkovuori Spa -rallin yhteydessä Nilsiässä.