Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Eskelinen nauttimaan Arctic Lapland Rallysta - katso 360-video!

17.01.2017 / Jani Kekoni

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemen Napapiirillä ajettavassa Ralli SM -sarjan perinteikkäässä avausosakilpailussa, Arctic Lapland Rallissa Mitsubishi Lancer WRC Step2 -autolla kilpaileva jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen pitkäaikainen kartanlukija Arto Kapanen saavat vastaansa nimekkään ja erittäin kilpailukykyisillä autoilla ajavan joukon kanssakilpailijoita taistelemaan niin palkintokorokesijoituksista kuin ennen kaikkea erittäin arvostetusta palkinnosta eli poronsarvista.
 
Järjestyksessään 52. kerran ajettavassa ns. Tunturirallissa luvassa on 10 vaativaa pikataivalta kattaen 251,61 erikoiskoekilometriä. Kaksipäiväinen koitos saa jälleen arvoisensa huipennuksen kun, aikaisempien vuosien tapaan perinteikäs Ristilammen 52 kilometrin mittainen erikoiskoe mittaa miehet pojista. Nöyrällä asenteella arktiseen koitokseen suuntaava Eskelinen tietää, että vuoden 2016 SM1- eli ns. superautojen luokan pronssisen palkintokorokesijoituksen puolustamisesta ei tule helppoa.
 
- Arctic Lapland Rallin osallistujalistaa kun katsotaan niin voidaan todeta laman loppuneen Suomesta kun niin Ralli SM-sarjan vakiokuljettajat kuin uudet tulokkaat ovat toinen toisensa perään päivittäneet kilpailukalustonsa moderniin R5-aikaan. Onneksi olen kartanlukijani Arto Kapasen sekä Riku Sepän Dynamo tiimin kanssa myös löytänyt talven testierikoiskokeilta lisää vauhtia hieman jo iäkääseen WRC-autoomme ja näin silti uskon pystyvämme vastaamaan kanssakilpailijoidemme parantuneeseen kilpailukykyyn, Eskelinen kertoo.
 
- Vuosi sitten sain erinomaisen startin kilpailukauteen kun kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet pitivät meidät mitalikannassa aina viimeisen osakilpailun kolmanneksi viimeisen erikoiskokeen lähtoviivalle saakka kunnes ns. euron anturivika tiputti meidät yhteispisteissä viidenneksi. Vaikka nyt jälleen haemme hyvää starttia niin tiedämme olevamme haastajan roolissa - hallitsevat SM-mitalistit sekä lukuisat sellaisiksi aikovat ovat myös viettäneet paljon aikaa testierikoiskokeilla. Luvassa on siis takuuvarmasti huikein Tunturiralli miesmuistiin, Eskelinen pohtii.
 
Arctic Lapland ralli käynnistyy perjantaina 27.1 klo 12 ja Lordi-aukion maalilavalle kilpailijoita odotellaan lauantaina 28.1 klo 17.45. SM1 eli ns. superautojen luokan tähtikuljettajien lisäksi kilpailussa nähdään myös runsas joukko muita neli- ja kaksivetokuljettajia sekä MM-sarjasta tuttuja kotimaisia ja ulkomaisia kilpailijoita.
 

 

Kuva: Jani Kekoni

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa