Jari Huttunen jatkoi voittokulkuaan Saksassa

06.03.2017 / Miikka Kimari

Lauantai-iltana Saksan St. Wendelissä päättynyt kaksipäiväinen Saarland-Pfalz asfalttiralli oli suomalaisjuhlaa. Kiuruveden 23-vuotias Jari Huttunen voitti kilpailussa kaksivetoisten R2-autojen luokan ja oli samalla yleiskilpailun nopein kaksivetokuljettaja sijalla 10.

Täksi kaudeksi Opelin tehdastiimiin noussut Huttunen pysyi näin voittokannassa Saksan asfalttiralleissa. Viime vuonna hän voitti yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa Saksassa ADAC Opel Rallye Cupin. Tuolloin suomalaiskaksikko voitti sarjan seitsemästä osakilpailusta kuusi. Nyt alla oli ensimmäistä kertaa Opelin tehdastiimin Adam R2, jollaisella Huttunen suuntaa rallin EM-sarjaan.

- Kisan aikana auton alustaa säädettiin paremmaksi ja sitä työtä tehdään toki vielä jatkossakin. Olosuhteet olivat erittäin hyvät testaamisen kannalta, sillä reitti oli suureksi osaksi kuivaa asfalttia, Huttunen sanoo.

Saarland-Pfalz Rallye oli Huttuselle testikilpailu, mutta siitä huolimatta hän ajoi tosissaan voitosta ja johti luokkaansa kilpailun ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen. Viimeisen erikoiskokeen maalissa voittomarginaali oli 22 sekuntia toiseksi ajaneeseen tanskalaiskuljettaja Jacob Madseniin. Madsen sai lisäksi 30 sekunnin aikarangaistuksen, joten lopputuloksissa Huttunen kuittasi voiton 52 sekunnin erolla.

Nuorukaiset kävivät tiukan kisan luokan kärjessä, sillä pienimmillään heidän eronsa oli viisi sekuntia. Pohja-aikatilastoissa Huttunen kellotti neljä pohja-aikaa ja Madsen kahdeksan.

- Hyvä kilpailu ja ihan tosissaan koitettiin tulla. Meillä oli kunnon taistelu Madsenin kanssa. Uuden tallin toiminnasta jäi positiivinen ja ammattitaitoinen kuva, joten tästä on hyvä jatkaa kohti EM-sarjaa.