Facebook Twitter Email Pinterest

Pietarisen veljeksillä erilaiset tunnelmat SM-rallin aattona

09.06.2017 / Jarno Saari

Ralli SM-sarjassa menestyksekkäästi kilpailevan Pietarisen veljesparin tunnelmat ovat aivan toistensa vastakohdat, kun lauantaina koittaa kauden viides osakilpailu Kouvolassa.
 
Edellisessä osakilpailussa Henrik Pietarinen keskeytti SM3-luokan johtoasemasta ulosajoon, jonka aiheuttamat ruhjevammat eivät ole vielä parantuneet. Niinpä lääkärin suosituksesta hän joutuu jättämään tulevan rallin väliin.
 
Alkukesän harmilliset tapahtumat veivät myös Henrik Pietariselta mahdollisuudet päästä mukaan Tulevaisuuden Tähti-kilpailuun.
 
Tiimin positiivisista kesätunnelmista vastaa Eerik Pietarinen, joka kulkee vahvassa voittoputkessa. Mitsubishi-kuljettaja on voittanut kaikki kauden neljä aiempaa SM2-luokan kilpailua, jonka myötä tuusulalaisella on ylivoimainen pistejohto hallussaan.
 
Johtoasema on niinkin reilu, että hänellä on harvinainen mahdollisuus varmistaa SM2-luokan SM-titteli jo Kouvolan osakilpailussa.
 
- Olen valmistautunut huolella ja aivan samalla tavalla kuin muihinkin ralleihin. Toki tiedostan sarjatilanteen, mutta en ota tästä mitään paineita. Onhan tässä vielä kisoja jäljellä. Mestaruus on tavoitteena, mutta sillä ei ole väliä, missä kisassa se varmistuu, Eerik Pietarinen järkeili.
 
- Reitti on takuulla vaativa ja vauhdikas Kouvolan seudulla. Viime kesänä kävin täällä ajamassa testikisan, joten tuntuma ja idea tiestöstä on olemassa.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa