Esa Ruotsalainen säilytti pistejohdon kakkossijan myötä

12.06.2017 / Jarno Saari

Ralli SM-sarja jatkui viikonloppuna Kouvolan ympäristössä, jolla alueella ei oltu SM-pisteistä kamppailtu aivan lähivuosina. Esa Ruotsalainen saavutti toisen sijan SM4-luokasta, ja saarijärveläinen jatkaa luokkansa pistetaulukon kärjessä.

Kouvolan osakilpailun voitti tuttu kilpakumppani Joonas Lindroos, joka oli yhdeksän erikoiskokeen reitillä 19,6 sekuntia nopeampi.

Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen aloittivat kisan pirteästi ajamalla 2,8 sekunnin pohja-ajan ensimmäiselle erikoiskokeelle. Sen jälkeiset pätkät eivät onnistuneet samaan tahtiin.

- Hyvän alun jälkeen tuli pieniä virheitä, eikä ajollisesti muutenkaan sujunut riittävän hyvin. Kenties meidän rengasvalinta ei osunut aivan nappiin, Esa kertasi.

Rallin puolivälissä Ruotsalaisen autokunta oli 15,1 sekuntia luokkajohtaja Lindroosia perässä.

Huoltotauon jälkeen Honda-kuskin vauhti oli jälleen paremmalla tasolla, mutta menetettyjä sekunteja ja luokkavoittoa ei enää pystynyt saavuttamaan.

- Kisan loppupätkät ajettiin erilaisella renkaalla. Leveämpi ja korkeampi toimikin paremmin. Yksi pohja-aika lohkesi myös toiselta lenkiltä, mutta jatkossa täytyy onnistua tasaisemmin ja pystyä ajamaan voitosta, Esa Ruotsalainen päätti.

Ruotsalainen johtaa sarjaa pistein 79–75 ennen Lindroosia.

Ralli SM-sarjassa koittaa nyt kesätauko. Sarja jatkuu Uudenkaupungin osakilpailulla 8.-9. syyskuuta.

Kuva: Jarno Saari