Miika Hokkanen vakuuttavalla ajolla voittoon Kouvolassa

14.06.2017 / Jarno Saari

Ford Fiesta R2-autolla voitettiin myös kesäkauden toisessa Ralli SM -osakilpailussa, Kouvolan O.K. Auto-rallissa. Koko kauden ajan Ford Motorcraft FST -sarjan pistejohdossa ajanut Miika Hokkanen saavutti nyt uransa ensimmäisen voiton myös SM-tasolta.

Nuorten kuljettajien suosimassa kovatasoisessa SM3-luokassa Hokkanen nousi johtoon heti ensimmäisellä erikoiskokeella ja piti pintansa yhdeksän EK:n vaativalla reitillä.

Hiljattain 21 vuotta täyttäneen lahtelaisen rallin kruunasi se, että hän nousi täyden pistepotin ansiosta myös jaetulle johtopaikalle SM-sarjassa.

- Olosuhteet lisäsivät kisan haastavuutta. Aluksi tiet olivat kosteita, mutta onnistuimme alkupätkillä ja ajorytmi oli hyvä. Kisan toisella puoliskolla en ottanut paineita johtoasemasta ja pystyin kontrolloimaan tilannetta. Hieno tunne voiton jälkeen, tämä onnistuminen tuli hyvään saumaan, Hokkanen totesi.

Hokkanen ja kartanlukija Jukka Pasenius voittivat SM3-luokan lopulta 11,3 sekunnin erolla.

Ford Motorcraft -tiimin nimikkokuljettaja Niko Mäkinen saavutti toisen sijan FST-luokasta, mutta rengasrikko EK6:lla maksoi hänelle mahdollisuudet sijoittua kärkiryhmään SM3-luokassa.

Jani Luhtaniemi jatkoi hyviä otteitaan ollen kolmas, jolla nuorukainen vahvisti myös sarjasijoitustaan kolmantena.

Seuraavat sijat kirjattiin järjestyksessä Patric Öhman, Teemu Kiiski ja Anssi Valkonen. Edellisen osakilpailun voittanut Samuli Vuorisalo keskeytti toiselta sijalta osuttuaan Mäkisen lailla kiveen EK6:lla.