Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Huttusen nelivetodebyytti lauantaina AutoGlym rallissa

13.07.2017 / Jari Huttunen Racing

Opelin tehdastallissa rallin EM-sarjaa tahkoava Kiuruveden nuori lupaus, rallin Tulevaisuuden Tähti 2015 Jari Huttunen hyppää viikonloppuna elämänsä ensimäistä kertaa rallin lähtöviivalle nelivetoautolla, kun alla on Skoda Fabia R5. Huttusen uran nelivetodebyytti on Sastamalassa lauantaina ajettava AutoGlym ralli, joka on houkutellut viivalle liudan huippukuskeja MM- ja SM-sarjasta.

Mukana on WRC-autolla Hyundain tehdaskuljettaja, rallin MM-sarjassa kakkosena oleva belgialainen Thierry Neuville. Huttusen kanssa samassa R5-luokassa ajavat muun muassa MM-sarjan WRC2-luokan pistetilanteessa toisena oleva norjalainen Ole Christian Veiby sekä Ralli SM -sarjan pistekolmonen Marko Mänty.  

- AutoGlym rallissa ei pidä murehtia, vaikka voittoa ei tulisi. Nyt haetaan säätöjä ja kokemusta autosta Neste Rallia varten. Haasteet ovat suuret, sillä tällä autolla vauhdit kasvavat älyttömästi ja virhemarginaali on pieni. Nelivetokokemusta meillä ei juurikaan ole, joten nuotituksesta lähtien pitää olla tarkkana, jotta saamme nuotit kohdalleen, Huttunen kertoo.

Manageri Marcus Grönholm on kuljettajansa kanssa samoilla linjoilla.

- Jari on todistanut olevansa erittäin nopea kuljettaja ja hyvä kilpailija, joka vihaa häviämistä, vaikka hän ei sitä ääneen sanokaan. Tämä kisa on sisäänajoa uuteen autoon eikä meillä ole siihen mitään odotuksia. Nyt on tärkeää saada paljon kokemusta ja kisoja alle, jotta matka ylöspäin jatkuu, Grönholm sanoo.

Marcus Grönholmin suojatin seuraavat viikot ovat ralliautoilijan unelma: kolme viikonloppua ja kolme rallia kahdessa eri maassa. Huttusen härkäviikot alkavat Sastamalassa Skoda R5:n puikoissa. Sieltä Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo singahtavat seuraavaksi viikonlopuksi Itävaltaan asfalttiralliin Opel Adam R2:n rattiin. Sokerina pohjalla on 27.-30.7. ajettava kotoinen MM-osakilpailu Neste Ralli Jyväskylässä, jossa alla on jälleen Skoda R5.  

AutoGlym rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 110 kilometriä. Reitin erikoiskokeet ajetaan kahteen kertaan, joten se palvelee hyvin Neste Rallin testikisana, sillä Jyväskylässäkin suurin osa pätkistä kierretään kahteen kertaan.

- Tarkoituksena on säätää autoa koko kisan ajan ja kokeilla erilaisia asetuksia. Oikeastaan toivon, että toisella ajokerralla erikoiskokeilta löytyisi myös huonokuntoisia osuuksia, jotta saisimme kokemusta sellaisista olosuhteista. Vaikka tässä ollaankin testimielellä liikkeellä, on mielenkiintoista nähdä, millaisia aikoja pystymme ajamaan näin pienellä kokemuksella.

AutoGlym ralli alkaa lauantaina Hotelli Ellivuoresta kello 9.01 ja maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan puoli seitsemältä illalla. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla kahdeksan.

Kuva: Jari Huttunen Racing

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa