Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Lindberg tähtää podiumille Uudessakaupungissa

09.09.2017 / Taneli Niinimäki

Jussi Lindbergin rallikausi jatkuu tänä viikonloppuna, kun vuorossa on Uudenkaupungin ympäristössä ajettava Ralli SM-sarjan kauden kuudes ja samalla toiseksi viimeinen osakilpailu.

SM3-luokassa kilpaileva Lindberg ja kartanlukija Toni Nuikka hakivat tiistaina ajotuntumaa ennakkotestien merkeissä ja perjantaina kaksikolla oli ohjelmassa rallin nuotitusjakso.

- Tiistaina haettiin ajotuntumaa Jämsässä. Autoon ei tehty muutoksia, mutta hyvältä tuntui päästä ajamaan pitkän tauon jälkeen. Saatiin hyvä fiilis kohdilleen ennen kisaa, Lindberg totesi tyytyväisenä.

- Tämän Uudenkaupungin rallin tiestö ei ole entuudestaan tuttua, mutta hyvässä kunnossa näytti reitti kuitenkin olevan. Haastavia paikkoja oli myös paljon.

Sarjassa neljännellä sijalla viiden osakilpailun jälkeen majaileva Lindberg tähyää kuumeisesti korkeita sijoituksia kahdesta viimeisestä osakilpailusta, sillä luokan kolmannelle sijalle on matkaa ainoastaan vaivaiset kuusi pistettä.

- Podium on täällä tavoitteena. Kovaa saa toki meidän luokassa ajaa, jos sinne haluaa. Se on kuitenkin tähtäimessä, Lindberg kertoi kilpailun alla.

Ralli polkaistaan käyntiin lauantaina aamupäivällä, ja podiumille ensimmäisiä kilpailijoita odotellaan illalla Uudenkaupungin torilla. Kilpailussa ajetaan 8 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 97 kilometriä.

Kuva: Timka Seppänen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa