Facebook Twitter Email Pinterest

Janne Eronen jatkaa mitalitaistelua vaikean Ukin kisan jälkeen

12.09.2017 / Jarno Saari

Ralli SM -sarjan kalenterissa on syyskuussa kaksi kauden viimeistä osakilpailua, joista se toiseksi viimeinen kurvailtiin viikonloppuna Uudessakaupungissa. Janne Eronen on hyvän tulossarjansa myötä vahvasti mukana mitalitaistelussa, vaikka Ukissa pistepotti ei kasvanutkaan odotetulla tavalla.
 
Eronen lähti tavoittelemaan kauden ensimmäistä luokkavoittoa SM2-luokasta, mutta värikkäiden vaiheiden jälkeen voittopisteet 
matkasivat kovimmalle kilpakumppanille Timo Mäenpäälle.
 
- Ekan pätkän liukkaus yllätti, enkä saanut rytmistä kiinni. Kakkospätkä lähti tulemaan paremmin, mutta ei vieläkään riittävän hyvin. Vähän ennen maalia oli sisämutkassa ojarumpu, joka oli nuotituksessa jäänyt merkkaamatta. Se viskasi auton ojaan.
 
- Siinä rytäkässä meni yli 14 minuuttia, joten kisa oli pilalla. Ajoin sen jälkeen hyvällä rytmillä maaliin. Sain ajamalla sentään yhden sijan kiinni, mutta lopputulokseksi jäi seitsemäs sija.
 
- Ennakkovalmistelut tehtiin paremmin kuin koskaan, joten voittamaan lähdettiin. Tuuria ei ollut matkassa, kun huolimattomuusvirhe maksoi tällä kertaa paljon, summasi Eronen pettyneenä.
 
RTE-Motorsportin kuljettaja sai kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä virhe ei juurikaan vaikuttanut mitalitaisteluun.
 
- Menetimme vain viisi pistettä Mäenpäälle. Hänen pistesaldostaan pudotettiin nyt huonoin tulos pois, kun vastaavasti meillä oli alkukaudelta keskeytyksen myötä yksi nollakisa. Panosta siis riittää päätöskisassa, jossa voitto toisi SM-hopeaa, Eronen laski.
 
Ensi lauantaina Janne Eronen kilpailee Leppävirran SM-rallisprintissä. Kuun viimeisenä viikonloppuna on sitten Ralli SM:n huipennuksen vuoro Tampereen ympäristössä.
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa