Miika Hokkanen varmisti Ford Motorcraft FST -sarjavoiton

14.09.2017 / Jarno Saari

Ford Fiesta R2-kuljettajat olivat jälleen hyvässä vauhdissa, kun Ralli SM -sarja jatkui kesätauon jälkeen Uudessakaupungissa. Viime viikonlopun sateisessa kelissä ajettu ralli oli sekä SM-sarjan että Ford Motorcraft FST -sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu.

Miika Hokkanen on ollut vahvassa tuloskunnossa tällä kaudella. 21-vuotias lahtelainen onnistui jälleen voittamaan Ford-merkkiluokan, jonka lisäksi hän saavutti toiseksi korkeimman pistepotin SM-sarjan puolelta.

Tämä tulos tiesi sitä, että Hokkanen kartanlukija Jukka Pasenius varmistivat Ford Motorcraft FST -sarjan voiton jo nyt ennen kauden päätöskisaa.

- Rallin alussa ajorytmi ei ollut riittävän hyvä, kenties pitkä kilpailutauko näkyi otteissa. Vastaavasti kisan toinen puolisko kulki tosi hyvin, ja pääsimme nousemaan merkkiluokan voittoon. Maalissa tajusimme, että piste-ero on riittävä sarjavoiton varmistamiseksi, Hokkanen summasi.

Kesän avauskilpailun voittanut Samuli Vuorisalo oli erittäin kilpailukykyisessä vauhdissa myös Ukirallissa. Hän johti merkkiluokkaa pitkään, mutta loppupätkien tekniset ongelmat verottivat vauhtia, joten luokkasijoitus putosi kakkoseksi 15,1 sekunnin erolla.

Toinen Ford Motorcraft -tiimin nimikkokuljettaja Niko Mäkinen oli nyt luokan kolmas. Myös Mäkinen menetti lopussa aikaa tehonpuutteen vuoksi, joten alle 10 sekunnin ero Hokkaseen kasvoi yli puoleen minuuttiin.

19-vuotias Jani Luhtaniemi ajoi kärkiryhmän kannoilla ollen neljäs, jolla nuorukainen vahvisti sarjasijoitustaan kolmantena. Seuraavina maaliin ajoivat Markus Manninen ja Teemu Kiiski. Yhtenä ennakkosuosikkina startannut Henrik Pietarinen joutui keskeyttämään alussa moottorivian vuoksi.