Facebook Twitter Email Pinterest

Jesse Turuselle kelpaa vain voitto Lake City Rallysta

28.09.2017 / Jani Salonen

Rallybaron-tiimin kuljettaja Jesse Turunen lähtee kauden päättävään Lake City ralliin selkein tavoittein. Mies ilmoittaa jatkavansa siitä mihin viimeksi jäi, hakien tililleen ensimmäistä voittoa SM1-luokassa.

Uudessakaupungissa tämä oli jo lähellä miehen säväyttäessä rallikansaa, mutta epäonninen rengasrikko vesitti kilvanajon kertaheitolla.

- Ukissa tuli karvasta kalkkia, kun voittotaistelu loppui kesken parhaimman väännön ja yhtäkkiä ajeltiin sijoista ynnä muut. Pettymys oli kova, mutta en minä sillä on enää pääkoppaani vaivaa. Se oli vain yksi tapahtuma rallin parissa, eikä se muuttanut näkemystäni suorituskyvyn osalta mitenkään, toteaa Turunen.  

Turusen taival Hyundai i20 R5 -auton ratissa on ollut vaihteleva, eikä mies ole Riihimäen kilpailun jälkeen pistetaulukoita tarkkaillut. Kartanlukijana toimiva Kari Kallio on kuitenkin asioista sen verran perillä, että teoreettiset mahdollisuudet pronssille olisivat olemassa.

Se vaatisi täydellisen suorituksen sekä epäonnea muille. Sitä Turunen ei tietenkään kenellekään toivo. Lake City Rallyssa mies lähtee ajamaan kilpailukohtaisesta tuloksesta ottamatta paineita kokonaistilanteesta,

- Keskityn täysin kisatulokseen. Muut asiat ovat nyt sivuseikkoja ja ovat tullakseen jos tulevat. Eli ei tässä ole paineita suuntaan tai toiseen. Kaiken lisäksi testeistä jäi todella hyvä maku. Saimme alustaa kehitettyä eteenpäin ja sivuttaispito on parantunut huomattavasti. Sillä on iso merkitys näillä teillä, jotka sisältävät hyvin jyrkkiä sekä kovaa ajettavia mutkia. Tiedän, että kykenemme voittotaisteluun ja nostamme riskirajaa fiilikseen nojaten, päättää Turunen. 

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa