Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Huttunen taistelee Euroopan mestaruudesta Latvian EM-rallissa

06.10.2017 / Jari Huttunen Racing

Latviassa ajetaan viikonloppuna rallin EM-sarjan päätösosakilpailu. Suomalaiskuljettaja Jari Huttunen taistelee Rally Liepaja -nimisessä kilpailussa Junior U27-luokan Euroopan mestaruudesta Opelillaan.

Luokan pistetilanne ennen päätöskilpailua on erittäin tasainen, sillä neljällä kuljettajalla on vielä mahdollisuus mestaruuteen. Jari Huttunen hakee kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa kilpailusta voittoa, joka toisi samalla mestaruuden kiuruvetiselle kuljettajalle. 

- Sinänsä yksinkertaista, voitto on tavoitteena ja se tulee, kun ajaa kovempaa kuin muut. Nyt otetaan tarvittaessa riskejäkin, jos vauhti ei muuten riitä. Keli näyttää erittäin vaativalta, sillä täällä on satanut paljon ja reitillä voi tapahtua mitä tahansa, Huttunen sanoo.

Hyundai julkisti reilu viikko ennen viimeistä osakilpailua Jari Huttusen sopimuksen ensi kauden MM-sarjaan. Tallipaikka WRC2-luokassa on ajohaalarin taskussa, joten EM-titteli ei aiheuta suuria paineita. Huttunen lähtee päätöskisaan pistekolmosena, ja voitto sekä hyvät päiväkohtaiset lisäpisteet riittävät hänelle mestaruuteen, riippumatta siitä, miten muut mitalikandidaatit ajavat.

- Euroopan mestaruus ei vaikuta loppukauden ohjelmaan mitenkään, mutta totta kai sitä haetaan. Mestaruus on aina mestaruus, joten olen pettynyt, jos en sitä kykene ajamaan. Mielestäni kaikki kolme mestaruudesta kamppailevaa ovat kovia, joten pahinta kilpakumppania en osaa nimetä. 

Huttunen ja Linnaketo ovat yhteisellä urallaan kilpailleet kerran aiemmin Latviassa. Vuonna 2015 he ajoivat Citroenilla Rally Talsi -nimisen kilpailun.

- Kyseessä on eri kilpailu, joten tässä kisassa siitä ei ole varsinaisesti hyötyä. Soralla kuitenkin ajetaan kuten silloinkin, ja Suomen teihin verrattuna nämä erikoiskokeet ovat tasaisempia ja nopeampia. 

Latvian EM-osakilpailu ajetaan Liepajan kaupungin ympäristössä. Rallissa ajetaan 13 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 204 kilometriä. Kilpailun lähtö on perjantai-iltana kello 20.30 ja ensimmäinen erikoiskoe starttaa lauantaina kello 10.00. Lauantaina ajetaan seitsemän ja sunnuntaina kuusi erikoiskoetta. Maalissa kilpailijat ovat sunnuntaina kello 16.10. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 20.

Rallin EM-sarjan Junior U27-luokan pistetilanne, top 5 5/6:
1. Filip Mares, Tshekki, 117
2. Chris Ingram, Iso-Britannia, 115
3. Jari Huttunen, Suomi, 106
4. Aleks Zawada, Puola, 99
5. Karel Kupec, Tshekki, 62

Kuva: Opel Motorsport

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa