Facebook Twitter Email Pinterest

AKK ja Omnia uraauurtavaan yhteistyöhön - autourheilusta kiinnostuneille oma urapolku

09.11.2017 / AKK

Autourheilun kansallinen lajiliitto AKK ja Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia tarjoavat ensi syksystä alkaen uuden moottoriurheilualan kouluttautumismahdollisuuden. Tuore ammatillinen tutkinto mahdollistaa autourheilijoiden lisäksi uranäkymiä kaikille nuorille, jotka haluavat työllistyä tulevaisuudessa alan pariin. 

Uusi, laaja opintokokonaisuus tulee mukaan kevään 2018 yhteishakuun. Autoalan perustutkintoon johtava, moottoriurheilupainotteinen koulutus sisältää monipuolisesti autourheiluopintoja. Moottoriurheilupainotuksen opinnoissaan valitseva pääsee tutustumaan autourheilun maailmaan erityisesti rallin, rallicrossin, kartingin ja rata-autoilun myötä.

Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki hakijat, jotka kuuluvat opintojensa aikana johonkin autourheilun kansallisen lajiliiton alaiseen urheiluseuraan. AKK tulee osallistumaan sekä opetuksen perussuunnitteluun, että soveltuvin osin itse opetukseen. Lajiliiton mukanaolo mahdollistaa myös oppilaitoksen ulkopuolisten toimintojen kuten testauksen tai ajoharjoittelun toteuttamisen. AKK pyrkii lisäksi edesauttamaan opiskelijoita löytämään opiskeluunsa sopivia työharjoittelupaikkoja.

"On erinomaista, että Omnia on nähnyt autourheilun merkityksen niin arvokkaana, että on ottanut sen mukaan viralliseen opetusohjelmaansa. Autourheilulla on Suomessa loistava historia, kestävä perinne ja hieno tulevaisuus. Autourheilu pystyy tarjoamaan nuorille erinomaisia uramahdollisuuksia niin kansallisesti kuin ennen kaikkea kansainvälisesti. Oppilaitosten kasvava kiinnostus autourheilua kohtaan on selkeä osoitus, että urheilu pystyy tarjoamaan ammatin myös muille kuin huippukuljettajille. Harrastuksen, intohimon ja työn yhdistäminen on upea mahdollisuus.”, kiittelee AKK-Motorsport ryn toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio.

”Ammatillisen koulutuksen profiloituminen yksilöllisiin polkuihin on tätä päivää ja korostuu entisestään tulevaisuudessa. AKK:n ja Omnian yhteistyö luo toimivan polun moottoriurheilun harrastajille ja kilpailijoille. Tiivis yhteistyö ja verkostoituminen paikallisten moottoriurheiluseurojen kanssa tuo Omnialle autoalasta aidosti kiinnostuneita ja opintoihin sitoutuneita opiskelijoita. Yhteistyö antaa tuntuvaa lisäarvoa Omnialle, moottoriurheilulle sekä autoalan työnantajille. Omnia tuo näkyvyyttä kilparadoille, joilla tulevaisuuden autoalan ammattilaiset harrastavat, kilpailevat ja työskentelevät moottoriurheilun parissa.”, kiteyttää Omnian autoalan vastaava koulutuspäällikkö Kenneth Nordström.

Kuva: AKK/Mika Mäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa