Facebook Twitter Email Pinterest

Rallin SM-sarja palaa Turkuun ensi vuonna kauden päätösosakilpailuna

10.11.2017 / Patrick Rupponen

SM-tason rallia on totuttu näkemään vuosittain alkusyksystä Varsinais-Suomessa. Perinteet jatkuvat myös vuonna 2018, kun Turun Urheiluautoilijat ry ja Salon Urheiluautoilijat ry järjestävät kilpailun yhdessä.
 
SM Ralli Turkua on ajettu vuosina 2013-2016 Turun Urheiluautoilijat ry:n toteuttamana. Ansaitun välivuoden jälkeen Ralli SM-sarja palaa Turkuun 28.-29.9.2018, mutta muutoksen kilpailuun tuo se, että projekti toteutetaan yhdessä Salon Urheiluautoilijoiden kanssa. Reitillisesti kilpailun luonne muuttuu huomattavasti, kun erikoiskokeet sijoittuvat kartalla myös Salon alueelle. Salon Urheiluautoilijat ovat viimeisimpänä rallikilpailunaan järjestäneet TeijoTalot Rallia vuosina 2007-2017 mm. Rallin Suomen Juniorimestaruus osakilpailuna, joten tietotaitoa ja rutiinia kilpailun tekemiseen löytyy molemmista seuroista.
 
Yksi iso muutos on myös kilpailun sijoittuminen Ralli SM-kalenterissa; kilpailua on ajettu yleensä sarjan toiseksi viimeisenä osakilpailuna mutta viime vuosina Tampereella ajettu finaalikierros siirtyy nyt siis Turku-Salo akselille. Tarjolla on sen myötä 1,5-kertaiset pisteet SM-sarjan kilpailijoille, joka varmasti omalta osaltaan houkuttelee yhä enemmän kilpailijoita mukaan. Oman momenttinsa tuo myös Salon alueen tiestö, joka ei varmasti monellekkaan SM-sarjan kuljettajalle ole likimainkaan tuttua.
 
- Tavoitteena on järjestää Suomen paras SM-ralli. Siinä on lähtökohta, jonka ympärille olemme alkaneet tätä projektia tekemään. Turun ja Salon talousalueen sisällä on reilut 420 000 ihmistä ja yli 24 000 yritystä, joten potentiaalia on varmasti järjestää suuremman luokan tapahtuma. Ja tapahtuma onkin se, jota tässä ollaan järjestämässä, ei pelkästään kilpailua, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jani Parjanen.
 
Yhteistyö on Salon ja Turun välillä toiminut moitteettomasti. Aikataulullisesti, kun kilpailuun on nyt hieman alle vuosi aikaa, on tapahtuman päälinjat selvillä.
 
- Hienosti on lähtenyt projekti käyntiin. Yksi tärkein asia rallin tekemisessä on, että kaikilla tekijöillä on mielessä se millaiseen päämäärään tässä ollaan menossa. Siinä suhteessa on kyllä mahtava todeta, että olemme löytäneet yhteisen sävelen kaikkeen tekemiseen. Innolla odotan tätä tulevan vuoden projektia ja sen mukana tulevia haasteita, Parjanen lisää.
 
Luvassa on siis varmasti tiukkaa taistelua suomenmestaruuksista aina kalkkiviivoille saakka. Turun Urheiluautoilijat ja Salon Urheiluautoilijat toivottavat jo nyt kaikki lämpimästi tervetulleiksi sekä Turkuun että Saloon nauttimaan kaksipäiväisestä SM-rallin tunnelmasta.
 
SM Ralli Turku sosiaalisessa mediassa
 
 
Kuva: Patrick Rupponen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa