Facebook Twitter Email Pinterest

Aleksi Röyhkiöllä autourheilun juniorimaajoukkueen vahva tuki

02.12.2017 / Jarno Saari

Autourheilun juniorimaajoukkueeseen julkistettiin perjantaina kaikkiaan 15 nuorta ja lupaavaa kuljettajaa, jotka edustavat kolmea eri vauhtilajia: rallia, rallicrossia ja rata-autoilua.
 
Autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK Motorsportin, valmennustoiminta vankistuu ensi vuonna erityisesti rallicrossin ja rata-ajon osalta. Menneinä vuosina on Driver Academyssä saavutettu rallin parissa merkittäviä urakehityksiä aina MM-tasolle saakka.
 
Juniorimaajoukkueen jäseniä kohtaan ovat odotukset korkealla tulevia vuosia silmällä pitäen. Rallivalmennettavien määrää pienennettiin ensi kaudelle, ja heitä on ryhmässä mukana kolme kuljettajaa.
 
- Valmennusryhmässä on mukana sellaisia kavereita, joilla on realistiset mahdollisuudet päästä lajeissaan aivan maailman huipulle asti ja jatkaa entisten akatemialaisten perintöä, kuvailee juniorimaajoukkueen päävalmentaja Tuomo Nikkola.
 
Suomalainen valmennusosaaminen autourheilussa on kansainvälisesti erittäin arvostettua. Tästä merkittävästä tuesta nauttii myös 17-vuotias ylöjärveläinen Aleksi Röyhkiö, joka lähtee kaudella 2018 nuorena tulokkaana mukaan rallin SM-sarjaan.
 
- Tämä kulunut kausi kisattiin vielä nuorten luokan cup-sarjassa, josta saavutuksena oli sarjan hopeasija. Ensi kaudella on edessä monia uusia asioita, joten oppia on varmasti paljon luvassa, Aleksi Röyhkiö toteaa.
 
Toisen polven nuori rattimies vaihtaa kilpailukalustoa, kun SM-pistejahtiin lähdetään Renault Twingo R2-autolla. Myös kartanlukija vaihtuu, sillä Röyhkiön vierelle nuotteja asettuu lukemaan kokenut Jan Lönegren.
 
- Uusi kilpuri on vasta hiljattain hankittu, joten ensimmäiset lumitestit odottavat heti tammikuun alussa. Kartturi Lönegrenin kanssa ollaan jo tuttuja noin vuoden ajalta, koska hän on mukana Academyn toiminnassa yhtenä valmentajana. Kovasti tehdään töitä, että pääsen urallani eteenpäin, tiedostaa lajin huipulle tähtäävä Röyhkiö.
 
Kuva: AKK/Arto Markkanen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa