Äänestä Vuoden Autourheilijaa!

12.12.2017 / AKK

Vuoden Autourheilija -äänestys on jälleen täällä. Nyt pääset äänestämään, kuka oli mielestäsi paras autourheilija kaudella 2017.

Kuka teki vaikutuksen? Kenen suoritus sai sydämesi sykkimään? Kuka tai ketkä ansaitsevat tunnustuksen menestyksestään?

Yleisö pääsee jälleen äänestämään omaa suosikkiaan Vuoden Autourheilijaksi, ja äänestyksen voittanut urheilija/urheilijat palkitaan Mestareiden Illassa 13.1.2018. Äänestys päättyy to 11.1. klo 12.00.

Pääpalkintona AKK Driver Academy -elämyspaketti

Osallistumalla äänestykseen osallistut myös arvontaan, jonka palkintona odottaa huikea, AKK Driver Academy -teemainen elämyspäivä. Arvonta suoritetaan kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken. Lisätietoja palkinnosta lähetetään voittajalle arvonnan jälkeen.

Ehdokkaat

Tutustu ehdokkaisiin alla olevasta listauksesta. Voit äänestää Vuoden Autourheilijaksi myös ehdokaslistan ulkopuolista suosikkiasi. Äänestyslomakkeeseen pääset tästä ja sivun alalaidasta.

Valtteri Bottas
Mercedeksen riveihin siirtynyt Formula 1 -kuljettaja Valtteri Bottas nappasi ensimmäisen voittonsa alkukaudesta Venäjän GP:ssä. Menestys jatkui kauden edetessä: Bottas saavutti kuluneella kaudella ensimmäisen paalupaikkansa Bahrainissa ja Abu Dhabissa hän ajoi paalulta voittoon ollen kilpailun nopein. Kausi sisälsi yhteensä kolme voittoa, neljä paalua ja päättyi MM-pronssiin.

Kimi Räikkönen
Autourheilun kiintotähti Kimi Räikkönen ajoi kuluneen kauden tutusti Ferrarin punaisissa Formula 1 -sarjassa. Podiumille Räikkönen nousi seitsemän kertaa, uransa 90. kerran Meksikon GP:ssä ja kuljettajien MM-pisteissä hän oli neljäs. Lisäksi suomalaiskuljettaja valittiin legendojen joukosta F1 Racing -lehden äänestyksessä kaikkien aikojen toiseksi parhaaksi Ferrari-kuljettajaksi.

Esapekka Lappi ja Janne Ferm
Pieksämäkeläinen Esapekka Lappi ja tamperelainen Janne Ferm ajoivat menestyksekkään tulokaskautensa MM-rallin WRC-luokassa Toyota Gazoo Racingin tiimissä. Viime kauden WRC2-luokan voittajat ajoivat kotiyleisön edessä Neste Rallin voittoon Jyväskylässä. Kuluneella kaudella kaksikko ajoi kuusi kilpailua rallin kuninkuusluokassa ja pääsi kokonaistulosten 11. sijalle.

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila
Toyota Gazoo Racingin Jari-Matti Latvalan ja Miikka Anttilan kirkkain saavutus kuluneella kaudella oli voitto Ruotsin MM-rallissa. Suomalaisyleisön sympatiat kaksikko sai tippuessaan Neste Rallin johdosta epäonnisen moottoriyksikön vian vuoksi. Kaudesta 2003 yhdessä kilpaillut kuljettaja-kartturi -pari sijoittui kuitenkin WRC-luokan kokonaispisteissä hienosti neljänneksi.

Juho Hänninen ja Kaj Lindström
Juho Hänninen ja Kaj Lindström täydensivät vahvasti sinivalkoista Toyota Gazoo Racing miehitystä rallin MM-sarjassa. Kaksikko ajoi kauden parhaan sijoituksensa suomalaisilla sorateillä ollen Neste Rallissa kolmansia.

Teemu Suninen ja Mikko Markkula
M-Sportin Teemu Suninen ja Mikko Markkula aloittivat kauden MM-rallin WRC2-luokassa viimevuotiseen tapaan ennen WRC-luokan debyyttiään Puolassa. Kaksikko otti ilon irti tilaisuudesta ajaen erikoiskoevoittoon ja sijoittuen osakilpailun kuudenneksi. Jyväskylässä kaksikko oli kokonaiskilpailun neljäs. WRC2-luokassa Suninen ja Markkula päättivät kauden kokonaiskilpailun kolmansina.

Jari Huttunen ja Antti Linnaketo
Tulevaisuuden Tähti 2015, Jari Huttunen ja kartturi Antti Linnaketo ajoivat varmasti voittoon heti ensimmäisessä WRC2-luokan kilpailussaan Neste Rallissa. Lisäksi Marcus Grönholmin suojattien kauden saavutuksiin lukeutuu toinen sija rallin EM-sarjan Junior U27-luokassa.

Juho Valtanen
Kuluneena vuonna ulvilalainen Juho Valtanen ajoi kovatasoisessa kartingin MM-sarjassa historian toisiksi kovimman suomalaistuloksen. Vasta 21-vuotias kuljettaja saavutti monen huippukuskinkin meriittilistalta puuttuvan mitalin, kartingin MM-pronssin Englannissa.

Mika Mäkinen
Mad-Croc Racingin Mika Mäkinen ajoi kaudella 2017 Britannian avoimen ratakuorma-autojen BTRC-mestariksi suomalaisella Sisulla. Kauden alussa asetettu tavoite mestaruudesta täyttyi lokakuussa Pembreyn radalla, kun Mäkinen onnistui huimassa nousussa viimeisestä lähtöruudusta voittoon.

Juha Pöytälaakso
Viime kaudella hopeasijalle driftingin EM-sarjassa ajanut Juha Pöytälaakso kirkasti mitalinsa kullaksi Unkarin Hungaroringillä. Seinäjokinen kuljettaja ajoi kaudella tuplamestariksi, kun hän ylivoimaisilla esityksillään otti nimiinsä myös driftingin Suomen mestaruuden vuosimallia 2017.

Antti Horto
Kiihdytysajaja Antti Horton pitkäjänteinen työ palkittiin kuluneella kaudella. Eagle Racing Motorsport Teamia edustava Horto päätti tasaisen varmasti ajetun kauden EM-hopeaan Drag Racing Top Fuel -luokassa.

Olli Kantamaa
Riihimäen UA:ta edustava Olli Kantamaa uusi viimevuotisen pronssinsa Pienoisautoilun MM-kilpailuissa Italiassa. Tällä kaudella Kantamaa kilpailu skaala-autojen kuninkuusluokaksikin kutsutussa ES-24-luokassa.