Facebook Twitter Email Pinterest

Antti Selivaara uudella innolla alkavaan rallikauteen

12.01.2018 / Jarno Saari

Ralli SM -sarjan avauskilpailu Arctic Lapland Ralli siintää jo porilaisen Antti Selivaaran ajatuksissa, kun valmistautuminen tammikuun viimeisen viikonvaihteen koitokseen on jo täydessä käynnissä.
 
Selivaara on sijoittunut kahdella edellisellä kaudella SM-pistetaulukossa viiden joukkoon SM2-luokassa, mutta menestymisen eteen täytyy tehdä paljon töitä.
 
- Syyskausi ja alkutalvi on mennyt lähinnä uuden auton valmistumista odotellessa. Asunmaan Teemu tiimeineen on tehnyt hienoa työtä, ja uusi auto valmistui viime viikolla, Selivaara kertoo.
 
- Ensimmäiset treenit on jo ajettu ja lisää täytyy tietenkin tahkota ennen avauskisaa. Toistaiseksi on päästy vasta ajamaan vähän autoa ja ukkoja sisään, mutta viikonloppuna saadaan paljon lisää kilsoja kunnon lumiolosuhteissa.
 
Antti Selivaaran uusi ralliauto on lähes samanlainen kuin edellinenkin, syksyn ulosajossa tuhoutunut, Subaru Impreza R4-malli.
 
Subaru-kuskin kartanlukijaksi lähtee Teemu Horkama, joka kilpaili Selivaaran kanssa jo viime kauden päättäneessä SM-osakilpailussa.
 
- Yhteistyö pelasi hienosti ja ukoilla oli hauskaa kabiinissa, joten siitä oli luonnollista siirtyä ajatuksissa kohti seuraavaa kautta. Minulla viime vuonna kartturina ollut Jani Salo oli oikeastaan vain lainassa, sillä hän palaa nyt takaisin Joonas Tokeen kyytiin, Selivaara taustoittaa.
 
- Perinteikkään Tunturirallin alkuun on pari viikkoa aikaa. Meidän valmistautuminen on oikeastaan niin pitkällä, kuin se nyt olosuhteet huomioon ottaen voi olla. Kuskit ovat motivoituneita ja kilpuri toimii hienosti.
 
- Kauteen lähdetään rennoin mielin hakemaan onnistumisia. Tehdään asiat niin hyvin kuin osataan. Alkavan kauden taso tulee olemaan mahdollisesti vieläkin kovempi kuin viime vuonna. Uusia kuljettajia tulee mukaan SM2-luokkaan, ja saamme kilpakumppaneita Ruotsistakin. Katsotaan mille tasolle meidän rahkeet riittää, Selivaara summasi.
 
Kuva: JiiVee Korpela

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa