Facebook Twitter Email Pinterest

Kuuntele kaikki SM-rallit Yle Areenasta ja seuraa kilpailuja reaaliajassa Ralli SM -sovelluksella

23.01.2018 / Sami Kolsi

AKK:n ja Yleisradion yhteistyö laajenee tällä kaudella kattamaan myös kaikkien SM-rallien radiolähetykset. Jyväskylän MM-rallin, Neste Rallin Ralliradion tuottava Yle Jyväskylä lähettää kauden jokaisen erikoiskokeen suorana radiolähetyksenä Yle Areenassa. Rallien seuraamista helpottaa myös uudistunut Ralli SM -sovellus.
 
Ralliradion tuottajan Arvo Vuorelan mukaan kovatasoinen ja nuoria kuljettajia jatkuvasti maailman huipulle nostava Ralli SM -sarja voidaan tuoda nyt entistä laajemmin esille.
 
- Jyväskylän MM-ralli on komea ja hieno tapahtuma, mutta nyt pääsemme entistä syvemmälle siihen työlääseen ja joskus pitkäänkin kuljettajan polkuun kansalliselta tasolta maailman kärkeen. SM-sarjan taso on noussut uuden sukupolven ralliautojen ja lahjakkaiden nuorten kuskien myötä entistä kovemmaksi.
 
Yle Areenasta jokaisen SM-rallin voi seurata alusta loppuun asiantuntevien selostajien kanssa. Toimintamalli on oikeastaan sama kuin MM-rallissa, joskin kevyemmällä kokoonpanolla.
 
- SM-ralliradiolla on SM-ralleissa 4-5 henkilön miehitys. Studio sijaitsee jokaisessa kilpailussa Jyväskylässä ja sen lisäksi paikan päällä on 2-3 kenttäreportteria, jotka välittävät jokaisen erikoiskokeen tunnelmat suorana. Studiota isännöivät muun muassa minä Ylen puolelta sekä AKK:n asiantuntijat Kai TarkiainenKari Nuutinen ja Joni Pakarinen. Kenttäreporttereja nyt ensimmäisessä kilpailussa Rovaniemellä ovat Kristiina Tiippana ja Tuomas Rajala. Kokoonpanot voivat vaihdella kauden aikana, Vuorela kertoo.
 
Tarkiainen tunnetaan Neste Rallin kilpailunjohtajana sekä Ralli SM -sarjan promoottorina. Nuutinen toimii puolestaan Neste Rallin apulaiskilpailunjohtajana ja Joni Pakarinen on tuttu myös MM-ralliradiosta, kuten Tuomas Rajalakin. Kristiina Tiippana on jo aiemmilla kausilla ollut mukana tekemässä SM-rallien ralliradiota.
 

Ota Yle Areena haltuun netissä tai sovelluksessa


Radiolähetyksiä on helpointa kuunnella Yle Areenan nettiversion tai älysovelluksen kautta. Linkki Yle Areenaan tulee myös SM-sarjan omaan viralliseen sovellukseen. Yle Areenan lisäksi SM-ralliradiota kuultaneen myös alueradioissa.
 
- Yle Areena löytyy helposti sekä netistä että älylaitteiden sovelluskaupoista. Osan ralleista tulemme todennäköisesti lähettämään myös maakuntaradioissa, joten ralli päässee myös normaaleille radiotaajuuksille kisapaikkakunnilla. SM-rallit ovat paikallisesti sen verran isoja tapahtumia, että haluamme olla osaltamme helpottamassa niiden seuraamista – ja kun se ei edes maksa enempää vaivaa, niin mikäs sen parempi, Vuorela toteaa.
 
- Toivotaan, että kaikki starttaa hienosti tulevan viikonlopun Arctic Lapland Rallysta ja kausi lähtee hyvään vauhtiin. Tässä päästään samalla ikään kuin matkalle kohti itse Jyväskylän MM-rallia, joten mielenkiintoinen rallivuosi on ehdottomasti tulossa, Vuorela sanoo lopuksi.
 

Jokaiselle jotakin - näin seuraat SM-rallit alusta loppuun

 
Yle Areenaan löydät seuraavista kanavista:
WWW: https://areena.yle.fi/
Applen laitteet: https://goo.gl/uPeuLR
Android-laitteet: https://goo.gl/qU61e8
Windows-laitteet: https://goo.gl/sRAZHe
 
Muista myös seurata Yle Ralliradion Facebook-sivuja
https://www.facebook.com/ralliradio/

Ralli SM -sarjan virallinen ja maksutton mobiilisovellus pitää sinut aina ajantasalla

Ralli SM -sovellus tarjoaa tietoa, tunnelmia ja ajanvietettä kaikille sarjasta kiinnostuneille, mutta on suunniteltu ennen kaikkea katsojan livekokemuksen parantajaksi ja syventäjäksi. Sovellus on ladattavissa Google Play - ja App Store -kaupoista.
 
Sovelluksesta löydät mm. seuraavat osiot:
1. reittiaikataulu, erikoiskoekartat, katselualueet ja navigointi
2. erikoiskoekuvaukset
3. tulokset, uutiset ja kilpailunaikaiset tiedotteet
4. kuskiesittelyt kilpailuluokittain
5. Ralliradio ja Ralli SM- sarjan sosiaalinen media

Applen laitteet: https://goo.gl/kv33rn
Android-laitteet: https://goo.gl/mt9HWu
 
Muista myös Ralli SM -sarjan kotisivut ja somekanavat!
WWW: http://www.rallism.fi
Facebook: www.facebook.com/rallism
Twitter: www.twitter.com/rallism
Twitterin livekommentit: www.twitter.com/rallismlive
Instagram: www.instagram.com/rallinsmsarja
 
Ralli SM -sarjan ensimmäinen osakilpailu, Arctic Lapland Rally, alkaa tämän viikon perjantaina 26. tammikuuta Rovaniemellä. Rallin maalijuhlallisuuksia vietetään lauantaina 27. tammikuuta.

Kuva: Yle/Tomi Hänninen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa