Facebook Twitter Email Pinterest

Toinen peräkkäinen kakkossija nosti Asunmaan SM-pisteissä kolmanneksi

05.03.2018 / Jari Hotti

Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa sijoittui Joensuun SM-rallissa lauantaina yleiskilpailussa ja SM1-luokassa toiseksi. Myös edellisessä SM-rallissa Mikkelissä kaksi viikkoa sitten Asunmaan sijoitus oli toinen.

Kahden peräkkäisen kakkossijan myötä Teemu Asunmaa nousi SM1-luokan pisteissä kolmanneksi. Joensuun SM-ralli oli siinä mielessä kuin toisinto Mikkelin tapahtumista, että näissä molemmissa kilpailuissa Asunmaan päivän ensimmäinen puolisko ei kuljettajan näkemyksen mukaan sujunut halutulla tavalla, kun taas huoltotauon jälkeeen vauhti olikin sitten taas sitä luokkaa, että kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle syntyneet pohja-ajat nostivat alavutelaisen toiselle sijalle.

- Kaksijakoinen päivä ja kyllä, ihan sama tilanne kuin Mikkelissä, aamulla ei vaan lähtenyt. Ei nyt ihan huonosti mennyt, mutta liian varovaisesti tultiin ja koitin ajaa liian siististi, Asunmaa kertasi kilpailupäivän kulkua.

Kolmelle ensimmäiselle erikoiskokeelle Asunmaa ajoi sijoitukset kolme, neljä ja kaksi. Huoltotauolle saavuttaessa ero kärkeen oli 17,6 sekuntia ja sijoitus tässä kohtaa kilpailua kolmas. Nikolay Gryazin oli toisena, 1,8 sekuntia edellä, kun taas Marko Mänty hengitti neljäntenä kahden kymmenyksen päässä Asunmaasta.

Huoltotauon jälkeen ajettu Oskolan erikoiskoe oli koko rallin pisin, reilut 36 kilometriä, ja Asunmaa avasi iltapäivän lenkin toiseksi nopeimmalla ajalla. Kun Gryazin ja Mänty hävisivät reilut kymmenen sekuntia, otti Asunmaa tässä kohtaa tukevan otteen kakkossijasta. Nousun kruunasi kaksi peräkkäistä pohja-aikaa kahdella viimeisellä erikoiskokeella. Lopulta eroa voittoon ajaneeseen Eerik Pietariseen jäi 10,7 sekuntia, kun taas kolmannen sijan napannut Gryazin hävisi Asunmaalle 14 sekuntia.

- Huoltotauon jälkeen se lähti vähän paremmin menemään ja loppupäivä oli ihan ok. Mitään ihmeempää ei muutettu, jarrutukset vähän myöhemmäksi ja sitä kautta sai vähän paremmin rytmiä ajamiseen, Asunmaa taustoittaa.

Asunmaa myös myönsi, että huoltotauolla oli hyvä paikka ottaa oma lyhyehkö aikalisä ja kasata ajatukset uudestaan kasaan.

- Kuorma-auton pimeään koppiin, hiljaa yksinään siellä ja mietin syntyjä syviä. Siitä se lähti, SM1-luokan hallitseva Suomen mestari hymyili.

Asunmaan osalta talvikauden saldoksi tuli kaksi kakkossijaa ja yksi keskeytys. 36 pistettä oikeuttavat kolmen ajetun osakilpailun jälkeen SM1-luokassa kolmanteen sijaan. Asunmaan mukaan ongelma talven kisoissa on toistanut itseään, virheitä on tullut liikaa ja sitä todellista huippuvauhtia ei ole löytynyt heti rallin alkumetreistä lähtien.

- Se pitäisi heti alusta lähtien saada tatsi päälle jos näitä meinaa voittaa. Ennen olen ollut hyvä pitämään pakan hyvin käsissä, mutta nyt jostain syystä ei vaan siinä onnistu, Asunmaa ihmetteli.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa 19. toukokuuta.