Facebook Twitter Email Pinterest

Lindroos voitti uudella autolla

21.05.2018 / Tero Tuiskula

Jämsän Joonas Lindroos voitti SM3-luokan lauantaina Kouvolassa ajetussa kauden neljännessä rallin SM-osakilpailussa. Lindroosilla ja hänen kartturillaan Pasi Kilpeläisellä oli alla uusi Peugeot 208 R2, Jonka Joonas on rakentanut talven aikana.

Lindroos ja Kilpeläinen eivät tänä vuonna taistele Suomenmestaruudesta. Tämä Kouvolan SM O.K. Auto-ralli oli autokunnan ensimmäinen osakilpailu tänä vuonna, eikä suunnitelmissa olekaan kuin mahdollisesti ajaa vielä yksi tai kaksi osakilpailua. Kouvolaan he lähtivät lähinnä nautiskelemaan sillä suunnalla olevista ralliteistä uudella autolla.

Peugeot tuntui sopivan ajohanskaan hyvin, sillä Joonas kellotti luokkapohjat kahdeksasta ajetusta erikoiskokeesta viidelle.

-Ei mitään ongelmia kisan aikana ja hyvin tuo auto meni, vaikka sitä pitää ajaa hiukan eri tyylillä kuin Hondaa. Nyt oli reittiä tuotu osittain eri paikoille kuin missä aiemmin on ajettu ja kaikki pätkät eivät olleet ihan niin hienoja, mitä odotti. EK:t 1 ja 2 ja toisella kerralla 4 ja 5 olivat niitä nautiskeluteitä, kertoo Joonas päivästä.

Toiseksi ajaneelle Samuli Vuorisalolle kello kävi 31,1 sekuntia kauemmin. Seuraava SM-osakilpailu ajetaan Seinäjoella 15.-16. kesäkuuta, mutta Lindroos ei näillä näkymin sinne osallistu. Tiimi tiedottaa, mikäli suunnitelmiin tulee ralleja, joihin Joonas osallistuu ja myöskin nettisivuilla olevaan kalenteriin päivitetään ajettavat rallit.

Kuva: AKK/Toni Ollikainen

 

 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa