Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM-sarjan kuopus Aleksi Röyhkiö yllättäen podiumille

21.05.2018 / Jarno Saari

Ylöjärveläinen 17-vuotias sarjatulokas Aleksi Röyhkiö onnistui tekemään varsin miehekkään suorituksen lauantaina ajetussa Kouvolan SM-rallissa. Rallilupaus sijoittui tiivisvauhtisessa SM3-luokassa kolmanneksi.
 
AKK Driver Academyn valmennusosaamisesta nauttiva Röyhkiö nosti aivan selkeästi vauhtiaan, kun kotimaisen arvosarjan kesäkausi käynnistyi.
   
Renault Twingo R2-autolla kilpaileva toisen polven rattimies ylsi alkukaudella kahteen otteeseen kympin sakkiin, joten tulosparannus oli nyt merkittävä.
   
- Erittäin hieno tunne, kun pääsimme nousemaan palkintopallille. Erityisesti kilpailun loppupätkät kulkivat hyvin. EK7:lle syntyi uran ensimmäinen pohja-aika SM-tasolla, Röyhkiö iloitsi.
    
- Kiitos koko meidän hyvälle tiimille, yhteistyökumppaneille sekä isä-Terolle, jonka panos tässä projektissa on tosi tärkeässä roolissa.
   
Röyhkiö ja kartanlukija Jan Lönegren olivat rallin alusta lähtien mukana kärkiryhmässä, joten he vastasivat kisan positiivisimmasta yllätyksestä.
   
Luokkavoittoon ajoi kokenut Joonas Lindroos ja toinen oli Samuli Vuorisalo. He molemmat ovat voittaneet urallaan SM-kultaa, Lindroos jopa lukuisia mestaruuksia. Tämän kaksikon vanavedessä saatiin siis uusi nimi palkintojuhliin.
   
- Onnistuttiin jo heti alussa ajamaan kolmen kärkeen, mutta sitten menetimme pari sijaa bensaongelman takia. Jonkin häiriön vuoksi auto kulutti enemmän kuin oli ennakoitu.
   
- EK3:lla jouduin ajamaan lähes pintakaasulla, kun polttoaine kävi vähiin. Onneksi siinä menetetty aika ei lopulta vaikuttanut lopputulokseen. Tästä on hienoa jatkaa kesäkautta eteenpäin, summasi Röyhkiö.
   
Ralli SM-sarja jatkuu Seinäjoella 15.-16. kesäkuuta.
 
Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa