Facebook Twitter Email Pinterest

Mäkinen ja Vuorisalo varmistivat paikkansa rallin Tulevaisuuden Tähti -finaalissa

25.05.2018 / Joni Pakarinen

Toukokuun kolmantena viikonloppuna ajettu Kouvolan SM-ralli näytteli toiseksi viimeistä osaa nuorten kuljettajien Tulevaisuuden Tähti -kilpailussa, jonka voittaja saa täydellisen ajopaketin heinäkuun lopussa järjestettävään Suomen MM-ralliin eli Neste Ralliin. Kandidaateista Niko Mäkinen ja Samuli Vuorisalo nähdään varmasti kilpailun finaalissa Kuortaneella.

Kilpailun pistekärjessä Kouvolaan lähtenyt laihialainen Mäkinen koki kovan kohtalon joutui keskeyttämään varovaisen alun jälkeen tekniseen vikaan. Keskeytys harmitti erityisesti siksi, että tunnustelevan alun jälkeen vauhti oli löytymässä kilpailun kolmannella erikoiskokeella.

- Kolmonen lähti hyvin. Saatiin tuntumaa, kun oli tasaisesti liukasta, eikä pito vaihdellut koko aikaa. Siinä vaiheessa, kun alkoi olla kivaa ja tuntui kilvanajolta, kuului ensin mossahdus ja sitten kunnon pamaus. Ajoin sivuun ja hyökkäsin konepellin alle. Ahtoputki oli irronnut, Mäkinen kertasi rallin tapahtumia.

Mäkisen epäonni avasi mahdollisuuden muille kilpailussa mukana oleville kiriä piste-eroa. Naantalilainen Samuli Vuorisalo ajoi yhtä virhettä lukuun ottamatta ehjän kisan tullen toiseksi SM3-luokassa. Tulevaisuuden Tähti -kuljettajista mies oli nopein.

- Tiukkaa taistelua voitosta oli kyllä Joonaksen kanssa, mutta yksi pieni virhe kuudennella erikoiskokeella pilasi sen taiston tällä kertaa. Hyvät fiilikset jäi kuitenkin toisestakin sijasta ja oli kyllä kiva vääntää taas oikein kunnolla kelloa vastaan pienillä marginaaleilla, Vuorisalo analysoi suoritustaan.

Röyhkiöltä upea tason nosto - kuuden kärjessä kuumaa kamppailua

Yhdestä SM3-luokan hienoimmasta suorituksesta Kouvolassa puolestaan vastasi vasta 17-vuotias, AKK Driver Academyn nuorisomaajoukkueen jäsen Aleksi Röyhkiö, joka ajoi luokan kolmanneksi ja otti uransa ensimmäisen palkintokorokesijoituksensa SM-sarjassa. Röyhkiöllä on Kouvolan jälkeen matkaa kahdeksan pistettä SM3-luokan kuuden kärkeen, josta finaaliin pääsevät kuljettajat valitaan.

Neljän osakilpailun jälkeen kuuden kärkeen mahtuu peräti viisi MM-rallipaikasta kilpailevaa nuorta. Tulevaisuuden Tähti -voittaja vuosimallia 2018 selviää 17.-18. kesäkuuta Kuortaneen Urheiluopistolla käytävässä loppukarsinnassa, jossa arvioidaan kandidaattien fyysisiä ja psyykkisiä ominaisuuksia, sekä PR- ja mediasuhteissa suoriutumista.

SM3-luokan TOP10-pistetilanne neljän osakilpailun jälkeen:
1. Jaro Kinnunen 88
2. Niko Mäkinen 55*
3. Samuli Vuorisalo 54*
4. Jussi Lindberg 46*
5. Henri Hokkala 40*
6. Lauri Joona 33*
7. Heikki Leinonen 25*
8. Aleksi Röyhkiö 25*
9. Joonas Lindroos 25
10. Anssi Rytkönen 20

* Tulevaisuuden Tähti -kilpailija

Rallin SM-sarjan viides ja Tulevaisuuden Tähti -kilpailun viimeinen osakilpailu ajetaan Seinäjoella 15.-16. kesäkuuta SM Pohjanmaa Rallin merkeissä.

Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa