Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Hokkala voitti Tulevaisuuden Tähti -kisan - saa unelmien näytönpaikan Suomen MM-ralliin

20.06.2018 / Sami Kolsi

Tikkakoskelainen ralliautoilija Henri Hokkala on valittu rallin Tulevaisuuden Tähdeksi vuonna 2018. Valinta tarkoittaa sitä, että Hokkala saa täydellisen kilpailupaketin Suomen MM-ralliin eli Neste Ralliin sekä loistavan tilaisuuden osoittaa kykynsä kaikille MM-rallitiimien johtajille heinäkuun 26.-29. päivä. 

Tulevaisuuden Tähti -kilpailun finaali järjestettiin Kuortaneen Urheiluopistolla sunnuntaina ja maanantaina 17.-18. kesäkuuta. Finaalin päässeet muut kuljettajat olivat Samuli VuorisaloNiko MäkinenJussi Lindberg ja Lauri Joona. Kuljettajat kävivät läpi mm. psyykkiset sekä fyysiset testit ja lisäksi heidän erikoiskokeiden ennakkotutustumis- sekä englanninkielen taitojaan mitattiin. Kun sekä kilpailusuoritukset että testit otettiin huomioon, valikoitui Hokkala lopulta voittajaksi. 

23-vuotias Hokkala koki finaalilaisuuden kokonaisvaltaisena testiprosessina, jossa käytiin monipuolisesti eri osa-alueita läpi. Hyvän lisän suorittamiseen toi viime lauantaina päättyneen Seinäjoen SM-rallin luokkavoitto, joka tuli kauden tärkeimpään paikkaan.

- Tykkäsin testitilaisuudesta. Oli hyvä, että siinä käytiin laajasti eri asioita läpi. Seinäjoen voitto antoi tähän ehdottomasti lisäboostia, mutta sinne lähdettiinkin vähän niin, että voitto on otettava. Kausi sinänsä on ollut nousujohteinen, mutta tulokset ovat uupuneet. Nyt tuli sitten kunnon potti kerralla, kun voitettiin tämä Tulevaisuuden Tähti -finaalikin, ensimmäistä kauttaan rallin SM-sarjassa ajava Hokkala pohti tuloksen selvittyä.

Menestyspolku on todettu toimivaksi, mutta hihat on käärittävä ylös

Finaalin voitto merkitsee sitä, että Hokkala pääsee toteuttamaan yhden unelmistaan ja ajamaan Neste Ralliin. Tikkakoskelaiselle nuorelle miehelle MM-ralli on kirjaimellisesti kotikisa. Hän seuraa samalla aikaisempien Tulevaisuuden Tähtien Teemu Sunisen (2014), Jari Huttusen (2015), Juuso Nordgrenin(2016) ja Emil Lindholmin (2017) jalanjälkiä. Suninen, Huttunen ja Nordgren ovat raivanneet tiensä jo maailmalle ja tehdaskuljettajiksi, Lindholm on puolestaan SM-pisteissä kolmantena tällä hetkellä.

- Hieno fiilis, paljon on toki asioita vielä tehtävänä ennen itse rallia. Uusi auto tulee jälleen kerran alle, joten töitä on luvassa. Upeaa mahdollisuus se tietenkin on, Hokkala hehkuttaa.

Neste Rallin promoottori Jani Backman oli osa Tulevaisuuden Tähti -kilpailun jurya, jolla oli käsissään viisi vahvaa kandidaattia.

- Ryhmä oli todella tasainen ja lopulta Hokkala valikoitui voittajaksi. Kävimme aika filosofistakin keskustelua siitä, mitä tällä kilpailulla haemme ja koska nimikin on Tulevaisuuden Tähti, niin halusimme katsoa nyt ehkä pidemmällekin tulevaisuuteen. Hokkala on sellainen kuljettaja, jolla on menestyspotentiaalia moneksi vuodeksi, sen osoittaa todella nopea kehityskäyrä kilpa-autoilijana. Mitään pikavoittoja emme odota, mutta toisaalta hän on itsekin tehnyt selväksi halun nousta aivan lajin huipulle asti, mitä mekin tietysti odotamme ja olemme valmiita häntä siinä tukemaan, Backman perusteli valintaa.

Henri Hokkala, profiili: 

Syntynyt: 27.8.1994
Kotipaikka: Tikkakoski
Ura: Yksi voitto SM3-luokassa Ralli SM -sarjassa tänä vuonna
Auto Ralli SM-sarjassa: Peugeot 208 R2 

Tulevaisuuden Tähti 2018 jury:

Tapio Korjus
Keihäänheiton olympiavoittaja, valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja ja Kuortaneen Urheiluopiston rehtori

Kai Tarkiainen
Neste Rallin kilpailunjohtaja ja Ralli SM -sarjan promoottori

Tommi Pärmäkoski
Nelinkertaisen F1-maailmanmestarin Sebastian Vettelin kuntovalmentaja (2008-2011), Lahden Pelicans -liigajoukkueen valmennusryhmän jäsen

Maciej Woda
M-Sport Polandin johtaja

Jani Backman
Neste Rallin promoottori

Minna Sillankorva
Naisten rallin maailmanmestari ja ajokouluttaja

Aiemmat Tulevaisuuden Tähti -voittajat:

2017: Emil Lindholm
2016: Juuso Nordgren
2015: Jari Huttunen
2014: Teemu Suninen

Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa