Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Huttunen testimielellä Rally Estoniaan

12.07.2018 / Jari Huttunen Racing

Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa rallin MM-sarjan WRC2-luokassa ajava Jari Huttunen kilpailee Virossa viikonloppuna ajettavassa Rally Estoniassa. Ralli on Huttuselle ja kartanlukija Antti Linnakedolle testikilpailu kahden viikon päästä ajettavaan Jyväskylän MM-ralliin, jossa kaksikko puolustaa WRC2-luokan voittoa viime vuodelta. Tulostavoitteita tämän viikonlopun kisaan ei ole asetettu vaan pari keskittyy säätämään Hyundai i20 R5-autoa Jyväskylää varten.

- Nyt lähtökohta on erilainen kuin yleensä, sillä voittoa ei tavoitella hampaat irvessä. En ole aikaisemmin kilpaillut Virossa, joten olosuhteet ovat uudet, mutta uskon, että tästä kilpailusta paljon hyötyä Jyväskylää varten. Tärkeintä on saada kehitettyä autoa entistä paremmaksi. Teemme töitä erityisesti iskunvaimennuksen ja auton ajokorkeuden parissa.

Toukokuussa ajetun Portugalin MM-rallin jälkeen Huttunen on testannut Hyundaitaan asfaltilla. Viron viikonlopun jälkeen luvassa on vielä yksi testipäivä ennen torstaina 26. heinäkuuta käynnistyvää kotikisaa.

- Viime vuonna ajoin ennen Jyväskylää testikisana AutoGlym-rallin, joka oli samalla ensimmäinen nelivetokisani. Siellä ajoimme muutamia hyviä pätkäaikoja ennen kuin keskeytimme ulosajoon. Jyväskylästä tuli sitten kuitenkin voitto. Nyt taktiikka on erilainen, tarkoituksena ei ole huimistella ja nyt minulla on viime vuoteen verrattuna paljon enemmän kokemusta R5-luokan autosta.  

Rally Estonia ajetaan viikonloppuna Otepään kaupungin ympäristössä. Ralli alkaa lauantaiaamuna kello kahdeksalta ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Kahden päivän aikana ajetaan 16 erikoiskoetta ja 146 EK-kilometriä. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 6.

Kuva: Hyundai Motorsport

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa