Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaalla erilaiset lähtökohdat Suomen MM-ralliin kuin vuosi sitten

20.07.2018 / Jari Hotti

Suomen MM-ralli käynnistyy tasan viikon päästä. Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa osallistuu tähän klassikkokilpailuun toisena vuonna peräkkäin Skoda Fabia R5 -autolla. Viime vuonna Asunmaa sijoittui WRC2-luokassa kolmanneksi.

Teemu Asunmaa, 31, osallistuu Suomen MM-ralliin urallaan nyt kolmatta kertaa. Ensimmäisen kerran alavutelainen kaasutteli tässä Keski-Suomen sorasirkuksessa vuonna 2014 ja viime vuonna Asunmaan ensimmäinen Suomen MM-ralli R5-luokan autolla toi WRC2-luokassa kolmannen sijan. Vuonna 2015 Asunmaa voitti Suomen MM-rallin yhteydessä ajetun Nelivetomies-kilpailun.

- Lähtökohdat tämänvuotiseen kilpailuun toki ovat erilaiset kuin vuosi sitten. Kun viime vuonna startattiin Suomen MM-rallin ensimmäiselle sorapätkälle, niin se oli minulle yhteensä vasta kahdeksas soralla ajettu erikoiskoe R5-autolla. Kokemusta on saatu sen jälkeen tosi paljon lisää, Asunmaa muistuttaa.

Viime vuonna rallin SM-sarjassa SM1-luokan Suomen mestaruuden voittanut Asunmaa on tällä kaudella ajanut SM-sarjassa yhden voiton, sekä kaksi kakkossijaa, jotka oikeuttavat pisteissä viiden ajetun osakilpailun jälkeen toiseen sijaan. Kauden ainoa ykkössija tuli juuri sopivasti edellisestä, kesäkuussa ajetusta Seinäjoen osakilpailusta, joten siltä osin lähtökohdat Suomen MM-ralliin ovat erittäin hyvät.

- Jos kaikki onnistuu oikein hyvin, niin kyllä kolmen joukkoon voi olla mahdollisuus. Mutta helppoa se ei tule olemaan, Ylistarossa ja Mäntyharjulla kahden testipäivän aikana noin 130 kilometriä ajanut Asunmaa pohtii tavoitetta tulevaan kilpailuun.

Asunmaa allekirjoittaa sen näkemyksen, että Suomen MM-ralli on se kilpailu, missä myös SM-sarjan kärkikuljettajien on hyvä olla mukana. SM1-luokan pistetilannetta kun katsoo, niin tänä vuonna pisteiden kärkinelikko on kokonaisuudessaan mukana Suomen MM-rallissa, kun Asunmaan lisäksi mukana nähdään myös Eerik Pietarinen, Emil Lindholm, sekä Marko Mänty. Yhteensä WRC2-luokkaan on ilmoittautunut 32 kilpailijaparia, joista luokan MM-pisteistä ajaa 15.

Nuotteja Asunmaalle lukee Ville Mannisenmäki, 23, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa mukana MM-rallissa. Villen isä Risto Mannisenmäki osallistui kartanlukijana vuosina 1982-2003 Suomen MM-ralliin peräti 15 kertaa ja tänä vuonna tulee kuluneeksi tasan 20 vuotta siitä, kun Mannisenmäki yhdessä Tommi Mäkisen kanssa juhli Jyväskylässä yleiskilpailun voittoa.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 26. heinäkuuta Harjun kaupunkierikoiskokeella. Sunnuntaina päättyvässä kilpailussa ajetaan neljän päivän aikana yhteensä 23 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 317,26 kilometriä.

Kuvaaja: Jari Hotti

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa