Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm Italiaan: 'Hyvä ralli kokemuspankkiini'

14.09.2018 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen osallistuvat viikon kuluttua perjantaina käynnistyvään Rally Adriaticoon Italiassa. Kilpailu kuuluu Italian rallimestaruussarjaan ja se ajetaan sorateillä. Suomalaiskaksikko starttaa reitille HMI (Hyundai Motorsport Italia) -tiimin Hyundai i20 R5:lla.

Tuleva ralli ajetaan Perugian ja Anconan alueiden sorateillä. Kilpailukeskuksena toimii Maceratan maakunnassa sijaitseva Cingoli. Lindholm sanoo, että edessä oleva ralli toimii hyvänä harjoituksena ennen Salon ja Turun alueilla ajettavaa SM-rallikauden päättävää osakilpailua, joka on ohjelmassa viikko Rally Adriaticon jälkeen.

Lindholmille tuleva kilpailu on ensimmäinen soraralli Hyundain ratissa.

- On mielenkiintoista nähdä, miten Hyundai soralla käyttäytyy. Edessä on täysin uusi ralli ja uusi reitti. Tiimistä sain kuulla, että alueen tiestö on jouhevaa ja perinteistä italialaista soratietä nopeampaa. Aikaisempina vuosina keskinopeudet rallin erikoiskokeilla ovat olleet noin 110 km/h tasolla.

Lindholm sanoo, että hän lähtee Italiaan pärjäämään. Kilpailun voittajasuosikkina reitille starttaa rallin viitenä edellisvuonna voittanut Skodan italialaiskuljettaja Umberto Scandola.

- On hyvä päästä ennen SM-finaalia ajamaan kilpaa soralla. Ei meidän hirmu kaukana kärjestä pitäisi olla. Taso on kova, mutta mielenkiinnolla odotan kisaa. Edessä on ralli, joka pitäisi sopia kaltaiselleni kuljettajalle paremmin kun monelle italialaiskuljettajalle.

Rallin avauspäivänä perjantaina ohjelmassa on pimeässä ajettavia erikoiskokeita, jotka tuovat kilpailuun omat haasteensa.

- En ole ajanut lisävaloilla rallia soralla kun kerran aiemmin. Viime vuonna kauden viimeisessä SM-rallissa Lempäälässä. Pimeys tuo omat haasteensa ajamiseen ja nuottiin. Nykypäivän lisävalot ovat tehokkaat, mutta eivät nekään ihan kaikkia kohtia tiestä valaise. 

- Tässä on taas hyvä mahdollisuus rakentaa nuotistani mahdollisimman tarkka, jotta pienimmätkin virheet karsiutuisivat siitä pois. Hyvä ralli kokemuspankkiini, Lindholm summaa.

25. Rally Adriatico käynnistyy 21. syyskuuta perjantaina klo 14:31 Suomen aikaa. Avauspäivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 23,90 km. Ralli jatkuu lauantaina 22. syyskuuta, jolloin ohjelmassa on kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta ja 85,50 EK-km. Kilpailu päättyy lauantai-iltana noin klo 20:00 Suomen aikaa.

Kuva: Marko Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa