Venäläinen Nikolay Gryazin SM TeijoTalot-rallin voittoon

29.09.2018 / Sami Kolsi

Venäläinen Nikolay Gryazin on voittanut Turussa ja Salossa ajetun SM TeijoTalot-rallin. Gryazin johti rallia alusta loppuun ja voitti lopulta toiseksi tulleen Emil Lindholmin selvästi 21,2 sekunnilla. Kolmanneksi kilpailussa ajoi Suomen mestaruuden jo aiemmin tällä kaudella varmistanut Eerik Pietarinen, joka jäi kärjestä 23,4 sekuntia.

20-vuotias Gryazin tunnetaan mm. Kalle Rovanperän kovana kilpakumppanina Latvian mestaruussarjassa aiemmilta kausilta. Latvian lisenssillä ajava nuori mies ajoi viime viikonloppuna yleiskilpailun voittoon Puolan EM-rallissa ja nyt hän otti ensimmäisen voittonsa rallin SM-sarjassa. Gryazin on nähty tänä vuonna SM-sarjassa myös Mikkelin, Joensuun, Kouvolan, Seinäjoen ja Sastamalan osakilpailuissa.

- Arvostan tämän todella korkealle, on upeaa pystyä voittamaan Suomessa. Suomalaiset rallit ovat erittäin kovia haasteita ja tiet ovat täällä huimia. Tuntuu hyvältä, että olen oppinut ajamaan niillä ja pystyn pärjäämään täällä, koska taso on kova. Voitto on upea saavutus, Gryazin tunnelmoi rallin maalissa.

SM2-luokassa nopein oli Henrik Pietarinen, joka samalla varmisti luokan suomenmestaruuden. Näin Pietaristen perhe dominoi suomalaista ralliautoilua, sillä Henrikin veli Eerik kruunattiin SM1-luokan mestariksi jo edellisessä kilpailussa. Toiseksi luokassa ajoi Joonas Tokee ja kolmanneksi Ville Hautamäki.

SM3-luokassa Samuli Vuorisalo nappasi kotirallistaan voiton ennen Joonas Lindroosia ja upeasti kolmanneksi ajanutta, 18-vuotiasta Aleksi Röyhkiötä, joka kuuluu myös autourheilun juniorimaajoukkueeseen, AKK Driver Academyyn. Luokan mestaruuteen puolestaan ajoi Jaro Kinnunen, joka oli kilpailussa viides.

SM4-luokassa Mikko Heikkilä oli nopein ja voitti toiseksi tulleen Jori Nousiaisen melkein kahdella minuutilla. Erno Kinnunen oli kolmas jääden yli kaksi minuuttia kärjestä. Kinnunen kuitenkin kruunattiin luokan suomenmestariksi.

Tulokset 8/8 EK:n jälkeen