Facebook Twitter Email Pinterest

Rallikausi 2018 ei tuonut Luhtaniemelle toivottua tulosta – katseet käännetty jo tulevaan

09.10.2018 / Anu Haapalainen

Jani Luhtaniemi kilpaili kaudella 2018 Ralli SM -sarjan SM3-luokassa. Kausi oli 21-vuotiaalle Luhtaniemelle toinen SM-sarjassa ja ensimmäinen Ford Motorcraft Rally Teamin kuljettajana. Ford Fiesta R2T -autolla kilpaillut tuusulalainen sijoittui sarjan loppupisteissä yhdeksänneksi. 

Ralli SM -kausi 2018 koostui seitsemästä osakilpailusta. Kausi alkoi tammikuun lopulla perinteisellä Arctic Lapland Rallyllä eli tutummin Tunturirallilla, ja päättyi syyskuun viimeisenä viikonloppuna Turun ja Salon maisemiin. Kauden alku ei sujunut Jani Luhtaniemeltä suunnitelmien mukaan, kahdesta ensimmäisestä kisasta tuloksena oli keskeytys.

- Talvikausi meni kyllä reilusti alakanttiin. Kyllähän se syö miestä, kun kahdesta ekasta kisasta tuloksena oli nollat. Onneksi Joensuussa alettiin saada taas juonen päästä kiinni, ja onnikin kääntyi.

Kesäkaudella ralli alkoikin sitten sujua paljon paremmin, ja ajat ja tulokset olivat sen mukaisia. Kouvolasta tuliaisina oli uran ensimmäiset pätkäpohjat, ja Pohjanmaalta ja Sastamalasta hieno neljäs sija. Kauden päätökseen lähdettiin hakemaan sitä kauan ilmassa roikkunutta podiumsijoitusta, mutta toisin kävi. Kisa ja koko kausi päättyi niin kuin oli alkanutkin: keskeytykseen.

- Tultiin oikeeseen mutkaan, auto spinnasi nypyn yli ja nopeasta vauhdista valui sisäpenkkaan. Siinä ei sitten ollut enää mitään tehtävissä. Auton keula otti kipeää aika paljon ja kisa päättyi siihen. Harmittaa tosi paljon päättää kausi keskeytykseen.

Kausi päättyi siis yhdeksänteen sijaan tasaisessa ja kovatasoisessa SM3-luokassa. Analyyttisenä kuljettajana Jani Luhtaniemi on jo käynyt läpi kauden onnistumiset, epäonnet sekä tulevaisuuden kehityskohteet:

- Ennen kautta ei oltu paljoa ajettu testiä turbo-Fiestalla talvikelissä ja se kyllä näkyi talven kisoissa. Kesäkaudella saatiin hyviä pätkäaikoja ja -sijoituksia, mutta kisan alussa ekat pätkät oltiin jostain syystä aina ihan unessa. Tulevaisuudessa pitää olla hereillä heti alusta lähtien. Vauhti riittää kyllä ihan kärkeenkin, kunhan kaikki menee nappiin.

Luhtaniemen kartturina on jo muutaman vuoden toiminut kokenut Juha-Pekka Jauhiainen. Tällä kaudella Fiestan kyydissä nähtiin myös Ari Koponen, joka tuurasi Jauhiaista tämän sairausloman ajan. Molemmat kartturit saavat Luhtaniemeltä isot kiitokset:

- Jussan kanssa on mukava työskennellä, onhan meillä siitä jo monen vuoden kokemus, ja homma rokkaa hyvin. Arin kanssa ajettiin ennen SM-komennusta yksi kisa Piippolassa ja jo silloin hämmästelin, miten hyvin kemiat kohtasivat lyhyellä tuntemisella. Ari on kokenut ja hyvä kartanlukija, eikä muutos ollut suuri, vaikka mies vierellä vaihtuikin.

Kauden 2019 suunnitelmat ovat jo pitkällä, mutta niistä kerrotaan myöhemmin.

Kuva: Janne Pieviläinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa