Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -avaus kerää F1-tähtiä Rovaniemelle – Mika Salo lähtee näyttämään taitonsa arktisille ralliteille

27.12.2018 / Suvi Nisula

Ralli SM -sarjan avauskisa Arctic Lapland Rally saa osallistujalistoilleen lisää nimekkäitä F1-kuljettajia tammikuun lopussa, kun kokenut formulakuski, Ferrarillakin historiassaan vaikuttanut, Mika Salo lähtee mukaan kilpailuun.

Entinen F1-kuljettaja Mika Salo lähtee kahdeksan vuoden tauon jälkeen kuukauden päästä ajettavaan Rallin SM -sarjan avauskisaan Rovaniemelle. Tällä kertaa Salon kartanlukijana toimii Peter Flythström, jonka kanssa yhteisiä rallikokemuksia on kertynyt vuosilta 2006 ja 2007. Ralliautona kuljettajakunnalla toimii tehokas SM1-luokan auto, Škoda Fabia R5, joka on Škoda Motorsportin, eli merkin virallisen rallitiimin rakentama. 

- Olen aina halunnut päästä ajamaan kunnon kilpa-autolla ja nyt kun siihen tuli mahdollisuus, tottakai halusin lähteä mukaan! Toki SM-rallin taso on kova, joten suoranaisesti voitosta ei lähdetä kilpailemaan, vaan lähinnä nautitaan täysillä ajamisesta, pidetään hauskaa ja koitetaan pysyä tiellä, ettei meitä tarvitse hangesta alkaa kaivamaan, Salo naurahtaa. 

Salolta tuki Flying Finn -konseptille ja nuorille autourheilulahjakkuuksille

Suomalaisen autourheilun nuorisotoimintaa edustava Flying Finn -teema näkyy Salon osallistumisessa SM-ralliin, osittain kilpa-autossa, mutta etenkin tahtotilassa, sillä hän tukee konseptia ja haluaa olla mukana edistämässä nuorten lahjakkuuksien löytymistä ja heidän uransa kehittymistä kohti maailman huippua.

- Itse pitkän autourheilu-uran kokeneena olen nähnyt ja läpikäynyt uran eri vaiheet. Kaikki tuki matkan varrella, ja nuoriin panostaminen ylipäätään, on tärkeää, jotta Suomi saa jatkossakin maailmalle menestyneitä autourheilijoita. Tässä tehdään asiaa yhdessä, hyvän asian puolesta, Salo toteaa kannustaen. 

Ralli SM -avaus houkuttaa muitakin F1-tähtiä Rovaniemelle: kisassa nähdään myös M-Sportin Ford Fiesta WRC -autolla lähtöviivalle asettuva Valtteri Bottas. Bottaksen kisaprojekti kantaa nimeä Flying Finn -Tehtävä Tunturissa, jonka myötä myös Bottas antaa tukensa AKK:n nuorisotyölle.

Kuva: Global Gaming

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa